KezdőlapBulvár12 éves volt, amikor a samponos haja lángra kapott, testének 55%-a megégett

12 éves volt, amikor a samponos haja lángra kapott, testének 55%-a megégett

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az angliai Bradfordból származó Aleema Ali mindössze 12 éves volt, amikor egy borzalmas balesetben a testének 55%-a megégett. Aleema csendes, visszahúzódó kislány volt, akit nem gyakran vettek észre az emberek.

Bentlakásos iskolába járt, és amikor hazament tetves lett a haja, ezért az édesanyja egy speciális, tetvek elleni samponnal kente be a haját, amit körülbelül fél órán át fent kellett hagyni. Aleema eközben bement a konyhába, és elsétált a tűzhely mellett, amin éppen tejet forraltak egy edényben.

„Egyszer csak azt hallottam, hogy az anyám sikoltozik, összezavarodtam, nem tudtam, mi történik, aztán megláttam a tükörképemet az ablakban, és láttam, hogy égek.” – emlékszik vissza a most 17 éves lány.

Édesanyja, Tihra, borzasztóan megijedt, gyakorlatilag pánikba esett, nem tudott tisztán gondolkozni, és azt sem tudta, mit tegyen. Próbálta kituszkolni lányát a házból, és közben segítséget hívott.

„Azt hittem, meg fogok halni, és azt hiszem ezért nem is igazán próbáltam megmenteni magamat.” – mondta Aleema. Az igazi fájdalom csak akkor kezdődött, amikor a mentősök megérkeztek, és Aleema már a hordágyon feküdt, azt mondja, ezután valószínűleg nyugtatót adhattak be neki, mert semmire nem emlékszik egészen addig, amíg magához nem tért a kórházban a kómából körülbelül 6-7 héttel később.

A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok csak 10% esélyt adtak neki a túlélésre, ő azonban rácáfolt az esélyekre, és felépült. De az élete ezzel örökre megváltozott. Teste 55%-át harmadfokú égési sérülések borították, és több ujját is elveszítette. Az egyik hüvelykujját nemrég egy lábujjával pótolták, hogy meg tudjon fogni dolgokat a kezével.

„Amikor először kimentem a sérülésem után, mindenki engem bámult.” – mondta, és azt is hozzátette, hogy olyanok is vannak, különösebben az idősebbek közül, akik odamennek hozzá, és megkérdezik, mi történt vele. Az idő múlásával és a családja támogatásával azonban újra felépítette az önbizalmát, és most sminkes videókat készít a TikTokra, hogy bebizonyítsa, képes mindarra, amire más emberek, talán még többre is.

„Az emberek folyton arra kértek, hogy készítsek még hasonló videókat, hogy megmutassam, hogy az ilyen dolgoknak nem kell véget vetniük az ember életének.” – mondta a lány.

Természetesen negatív hozzászólásokat is kap, de megtanult megbirkózni a kritikával, bár eleinte nagyon sokat gondolkodott azon, vajon, hogy lehetnek képesek egyesek ilyen bántó dolgokat mondani egy másik embernek.

„Az égési sérüléseim nélkül valószínűleg nem kezdtem volna el foglalkozni a közösségi médiával, nem lett volna akkora önbizalmam, mint most van, és valószínűleg nem értem volna el mindazt, amit mostanig elértem. Igyekszem pozitív megvilágításban tekinteni rá, és bizonyos szempontból örülök annak, hogy megtörtént.” – mondja Aleema.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet