KezdőlapBulvár„16 éves vagyok, de 50-nek nézek ki” - rejtélyes betegségben szenved a...

„16 éves vagyok, de 50-nek nézek ki” – rejtélyes betegségben szenved a fiatal lány

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Raizel Calago még csak 16 éves, de ennél jóval idősebbnek tűnik. A Fülöp-szigeteki lány külsejére egy rejtélyes genetikai állapot van hatással, de az orvosoknak még nem sikerült diagnosztizálni azt. Progériára gyanakodnak, de a laboratóriumi teszteket az Egyesült Államokba küldték elemzésre, és az eredmények még nem érkeztek meg.

Raizel 2019 decemberében kezdte tapasztalni a tüneteket, addig úgy nézett ki, mint minden átlagos kamasz, sőt, korábban szépségversenyeken is részt vett. Amikor felfedezte az első ráncokat, nagyon megrémült, és azonnal orvoshoz fordult, de még mindig nem világos, mi okozhatja nála a gyors öregedést. Két év leforgása alatt mintha évtizedeket öregedett volna, és az idegenek gyakran azt hiszik, hogy idősebb, mint a saját édesanyja.

Raizel és a családja kétségbeesve várják a diagnózist, hogy megértsék, mi történik vele, és kezelést kaphasson. A szülei nagyon aggódnak miatta, ugyanakkor hihetetlenül büszkék is rá.

„Büszke vagyok arra, hogy Raizel a gyermekem, mert mindent megtesz, hogy küzdjön a betegsége ellen.” – mondta Raizel édesapja.

Raizelt eleinte nagyon megrázta az állapota, de miután a története elterjedt a médiában, és nagyrészt pozitív visszhangot kapott, az önbizalma is megnőtt, és mostanra elfogadta a helyzetét.

„Eleinte szégyelltem, hogy ráncos az arcom, és más, mint korábban volt.” – mondta Raizel. „Az állapotom nem akadálya annak, hogy jó és sikeres emberré váljak.” – tette hozzá a lány, akinek nagy álma, hogy séf lehessen. Az édesapja tanította meg őt főzni, és Raizel most a tanulmányaira összpontosít, hogy igazi séf lehessen.

„Bárhogy is nézzek ki, most már elfogadom. Remélem, hogy inspirációt nyújthatok másoknak, mindenkinek, aki esetleg ugyanezzel a betegséggel küzd. Ha te is ettől szenvedsz, remélem, elfogadod, és elégedett leszel. Ugyanakkor remélem, hogy egy napon majd kezelni tudják az állapotomat.” – mondja Raizel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet