KezdőlapBulvár3 szívrohamot kapott, kómába esett, végül amputálták a lábait és az ujjait

3 szívrohamot kapott, kómába esett, végül amputálták a lábait és az ujjait

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 29 éves Wisconsin állambeli Kia Brazil két évvel ezelőtt túlélt egy súlyos és életveszélyes betegséget. Kia három szívrohamot kapott, kómába esett, és végül amputálniuk kellett a lábait és az ujjait szepszis következtében. Az élete gyakorlatilag 24 óra leforgása alatt változott meg gyökeresen.

„Gyomorgörcsökkel ébredtem, és három óra múlva haldokoltam, az orvosok azt mondták a családomnak, hogy búcsúzzanak el tőlem.” – mondta a kétgyermekes édesanya. „A legsötétebb pillanatok azok voltak, amikor nem tudtam, hogy túlélem, vagy sem.”

Csodával határos módon Kia túlélte a betegséget, és miután magához tért a kómából hajthatatlanul pozitív maradt.

„Úgy voltam vele, hogy vagy elsüllyedek, és akkor magammal rántom a gyerekeimet is, vagy pedig megtanulok úszni az árral, és ők is velem együtt eveznek majd. Miután felébredtem,egyértelmű volt, hogy ez nem a vég. Még több időm van élni, elérni a céljaimat,és úgy érzem, ezért vagyok itt.” – mondta a nő.

Kia a lakásban kerekesszékkel közlekedik, de vannak művégtagjai is. Azt mondja, egyáltalán nem érzi úgy, mintha ez egy fogyatékosság lenne, hiszen képes mindent megoldani,ugyanúgy takarít, főz és játszik a gyerekeivel, mint bárki más.

Kia szenvedélyesen arra törekszik, hogy másokkal is megossza ezt a pozitív hozzáállást és életigenlést. Az egyik első dolog, amit megtett, amint kiengedték a kórházból, az volt, hogy lefotóztatta magát, és azóta a modellkedés az élete fontos részévé vált.

„Sokkal magabiztosabb lettem. Magabiztos azokban a dolgokban, amelyekben azelőtt nem is gondoltam volna, hogy magabiztos lehetek, például a modellkedésben, ami azelőtt soha nem foglalkoztatott.” – mondta.

Kia nem akarta elrejteni a csonkjait, hiszen úgy szereti önmagát, ahogy van, és ezt a képeken is meg akarja mutatni. A fotós, akivel együtt dolgozik, már jól ismeri őt,ezért a képek is sokkal személyesebbre sikerülnek, és hitelesen tükrözik,milyen is Kia valójában.

„A szepszis megpróbáltatásai után ki kellett nyílnom, mint egy gyönyörű virágnak.” –mondja Kia.

Fogyatékkal élőmodellként fontosnak tartja, hogy rávilágítson arra, mennyivel többet kellene tenni azért, hogy a fogyatékkal élők több elismerést kapjanak, és azt szeretné,ha azok a gyerekek, akik látják a képeit, azt gondolnák, hogy bármi lehetséges,és ha ő képes volt rá, akkor ők is bármit elérhetnek.

„Úgy döntöttem, hogy fogok egy rossz helyzetet, és valami jobbá teszem a magam számára, olyasmivé, ami talán a legjobb dolog, ami történt velem az életben.” – mondja Kia.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet