KezdőlapBulvár30 év börtönre ítélték a népszerű sorozat sztárját, Danny Mastersont: "Itt nem...

30 év börtönre ítélték a népszerű sorozat sztárját, Danny Mastersont: „Itt nem te vagy az áldozat” – mondta a bírónő

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

30 év börtönre ítélték az „Azok a 70-es évek show” című sorozat sztárját, Danny Mastersont, amiért a 2000-es évek elején Los Angeles-i otthonában megerőszakolt két nőt. A 47 éves színész úgy döntött, hogy nem szólal fel a tárgyaláson – egyik perben sem tanúskodott.

30 év börtönbüntetést szabtak ki a népszerű sorozat színészére, Danny Masterson nem szólalt fel a tárgyalásán. Charlaine Olmedo bírónő az áldozatai érzelmes nyilatkozatai után jelentette be döntését, és Meghann Cuniff jogi újságíró szerint „verbálisan szétszedte Masterson védelmét”.

„Mr. Masterson, itt nem ön az áldozat. Az ön tettei 20 évvel ezelőtt elvették egy másik ember választási lehetőségét és hangját. Az ön tettei ma 20 évvel ezelőtt bűncselekmények voltak, és ezért van itt” – mondta Olmedo a bíróságon.

Olmedo állítólag elismerte, hogy Masterson valószínűleg azon tűnődik, hogy „hogyan lehetne őt elítélni minden egyes vádpontban egy 20 évvel ezelőtt történt szexuális incidensért”, amely „egy olyan nőt érint, akiről úgy gondolja, hogy elégedetlen és bosszúálló vele szemben”.

„Önt nem egy ember vallomása alapján ítélték el” – folytatta a bíró Meghann Cuniff szerint.

„Önt nem pletykák, célzások és spekulációk alapján ítélték el” – tette hozzá a bírónő. „Önt olyan bizonyítékok alapján ítélték el, amelyeket 12 ember a közösségből hitelesnek talált. Azért ítélték el, mert az áldozatok mindegyike jelentette valakinek a nemi erőszakot röviddel azután, hogy az megtörtént”.

Danny Mastersonra 30 év börtönbüntetés vár. A bíró elutasította a védelem azon kérését, hogy Masterson büntetését ne egymás után, hanem párhuzamosan töltse le, ami azt jelentené, hogy csak 15 év börtönbüntetést kapna. Masterson felesége, Bijou Phillips színésznő, aki ismert szcientológus, a beszámolók szerint a tárgyalás elején sírt a bíróságon.

A színész két áldozata érzelmes tanúvallomást tett a bíróságon, mielőtt a bírónő meghozta volna az ítéletet.

„Élvezettel bántja a nőket. Ez a függősége. Kétségtelenül ez a kedvence” – mondta az egyik nő, akit csak N. Trout néven azonosítottak – számolt be a nő vallomásáról a Yahoo. (A bírósági eljárás értelmében a vádlottak nevét nem közölték.)

„Az élet értékes és törékeny. Találd meg a szívedet” – folytatta Trout. „Hallgass a semmi fényességére és gyógyulj meg. Megbocsátok neked.”

A színész, aki leginkább Steven Hyde szerepéről ismert az Azok a 70-es évek show (That ’70s Show), három nő – N. Trout, Jennifer B. és Chrissy B. – megerőszakolásával vádolták 2001 és 2003 között. A 2022-es téves tárgyalás után az ügyészek idén év elején újra bíróság elé álltak, ahol május 31-én egy második esküdtszék bűnösnek találta Mastersont Jen B. és N. Trout szexuális bántalmazásában. A testület azonban holtpontra jutott a harmadik vádpontban, amely Chrissy B-t, a színész régi barátnőjét érintette.

Az ügyészek felolvasták Chrissy írásbeli nyilatkozatát, míg Jennifer a bíróságon beszélt. Jennifer azt mondta, hogy a Los Angeles-i rendőrség évekig tartó nyomozása Masterson ellen „nem volt könnyű”, és a szcientológiai egyházat is kihívta az állítólagos beavatkozásért.

„Tele volt kísérletekkel, hogy mindannyiunkat elhallgattassanak, megfélemlítsenek, sőt akadályozzanak” – mondta. Jennifer megjegyezte, hogy Mastersonnak szembe kell néznie a következményekkel, mivel egy „valódi bíróság” előtt áll, nem pedig a szcientológia hírhedt Hírességek Központjában.

A Szcientológia Egyház nagyban jelen volt az eljárás és mindkét tárgyalás során. Masterson az egyház védelme alatt állt három vádlója szerint, akik mindannyian volt szcientológusok. A nők azt állították, hogy az egyház tisztviselői zaklatták és megfenyegették őket, miután a hatóságokhoz fordultak, de az egyház cáfolta ezeket a vádakat, és azt állította, hogy az ügyészek hamisan és igazságtalanul támadták.

Leah Remini, aki perli az egyházat és annak vezetőjét, David Miscavige-et, jelen volt a csütörtöki ítélethirdetésen. A színésznő híresen 2013-ban lépett ki a szcientológiából, és a szervezet egyik legszókimondóbb kritikusa volt. Danny Masterson jogi csapata azzal vádolta Reminit, hogy meggyőzte a három nőt, hogy hamisan vádolják a színészt nemi erőszakkal, amit ő tagadott.

„Sajnálom, nem Leah áll emögött”
– jelentette ki Jennifer a bíróságon.

Végül a nők erőteljes nyilatkozatai segítettek pontot tenni egy hat éve húzódó ügy végére, és Danny Masterson évtizedekre rács mögé került.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet