KezdőlapBulvár34 év után ismerte be a nő, hogy köze volt férje meggyilkolásához,...

34 év után ismerte be a nő, hogy köze volt férje meggyilkolásához, akit 15 éves szeretője lőtt le

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy amerikai nő elismerte felelősségét férje meggyilkolásáért, miután több mint 30 évig ártatlannak vallotta magát.

Pamela Smartot 1991-ben ítélték el gyilkosságban való bűnrészességért és férje, Gregory Smart meggyilkolására irányuló összeesküvésért. A nő azonban a börtönben töltött 34 év alatt fenntartotta ártatlanságát, és azt, hogy tévesen ítélték el. Most először vállalta a felelősséget a férje halálában játszott szerepéért.

1990-ben Gregory Smartot a New Hampshire állambeli Derryben agyonlőtte egy 15 éves fiú, akivel Pamelának – aki akkor 22 éves középiskolai médiakoordinátor volt – viszonya volt.

Pamela tagadta, hogy bármi része lett volna a gyilkosságban, és azt mondta, hogy nem tudott a tervről, de ennek ellenére bűnösnek találták bűnpártolás, valamint összeesküvés vádjában, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Jelenleg a New York állambeli Westchesterben tölti a büntetését.

A tényleges elkövető 2015-ben szabadult, 25 börtönben töltött év után. Ez idő alatt Pamela minden fellebbezését, hogy csökkentsék az életfogytiglani büntetését, elutasították. Legutóbbi fellebbezésében azonban először ismerte el felelősségét férje meggyilkolásáért.

A büntetés enyhítésére irányuló legutóbbi kérelméhez Pamela egy videó nyilatkozatot is csatolt, amiben azt mondja: „Olyasmiért találtam magamat felelősnek, amiért kétségbeesetten nem akartam felelős lenni – a férjem meggyilkolásáért” – mondta nyilatkozatában a most 56 éves nő.„Először be kellett ismernem az elmémben és a lelkemben, hogy mennyire felelős vagyok, mert mindvégig hárítottam a felelősséget, azt hiszem, ez volt a megküzdési mechanizmusom, mert a felelősség igazságát nagyon nehéz volt elfogadnom. Annyira más ember vagyok, mint régen, sokkal felelősségteljesebb. 34 év nagyon hosszú idő, és ez idő alatt sokat dolgoztam magamon” – tette hozzá.

A petícióban azt kérte, hogy elbeszélgethessen Chris Sununu kormányzóval a börtönbüntetéséről, a felelősségéről, és egyéb felmerülő kérdésekről.

„Pam készen áll rá, hogy teljes felelősséget vállaljon a férje meggyilkolásáért. Úgy gondoljuk, hogy a kormányzónak és a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bizottságnak ezt figyelembe kell vennie” – nyilatkozta Pamela ügyvédje, Mark Sisti a USA Today-nek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet