KezdőlapBulvár45 percig volt a halál állapotában a nagymama, amikor az orvosok ismét...

45 percig volt a halál állapotában a nagymama, amikor az orvosok ismét visszahozták, épp unokája születésének pillanatában

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A nő azért volt a kórházban, mert a lányánál beindult a szülés, így a megfelelő helyen volt a megfelelő időben, amikor leállt a szíve. „A sors akarta, hogy anyám éppen ott legyen.” – mondta a nő lánya.

A nagymama közel egy órán át volt a klinikai halál állapotában, miközben a lánya ugyanabban a kórházban vajúdott, és komplikációk léptek fel a szülésénél. Aznap az orvosok két csodát láttak végbemenni, két különböző szobában, de szinte ugyanabban az időben. Visszahozták a nagymamát az életbe, közben pedig az unokáját is sikeresen világra segítették sürgősségi császármetszéssel.

Az eset 2021. július 2-án történt, Baltimore-ban. Kathy Patten azután sietett a kórházba, hogy a lánya, Stacey Fifer, felhívta, és elmondta neki, hogy vajúdik. De miközben Stacey 39 órán át vajúdott, Kathy szívrohamot kapott, és 45 percig a klinikai halál állapotában volt, ami azt jelenti, hogy a keringés, a légzés és az agyműködés megszűnnek, de az agyhalál még nem állt be.

Az orvosok folyamatosan az életéért küzdöttek, és megpróbálták újraéleszteni, közben azonban a szüléssel is komplikációk adódtak. A baba elakadt a szülőcsatornában, ezért sürgősségi császármetszést kellett végezniük. Végül az orvosoknak sikerült újraéleszteniük Kathy-t.

„Nagyon hálás vagyok, hogy Isten adott nekem egy második esélyt. A lehető legjobb ember leszek. Az egész nagyon ijesztő, a visszatérés egy második esély az életre.” – nyilatkozta Kathy Patten.

Szinte teljesen ugyanabban az időben végbement a második csoda is: megszületett Stacey kislánya, Alora. „A sors akarta, hogy anyámnak éppen ott kellett lennie. Végső soron Alora miatt volt ott, a megfelelő helyen, a megfelelő időben. Ő egy igazi két lábon járó csoda.” – mondta Stacey.

Kathy teles mértékben felépült, annak ellenére, hogy a szíve 45 percre leállt, nem szenvedett agykárosodást. Most minden idejét nyolcadik unokájának, Alorának szenteli, és nagyon hálás az orvosoknak, akik megmentették az életét. „Nincsenek szavak, amik kifejezhetnék a hálámat mindazért, amit értem tettek.” – mondta a nő.

„Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, hogy olyan sok csodálatos ember közelében lehetek, akik hisznek abban, amit Dr. Frankel mondott – minden embert, nem beteget, úgy kell kezelni, mint aki élni akar. Csodálatos.” – tette hozzá a nagymama.

Dr. Frankel, az egyik orvos, aki megmentette az életét, azt mondta, azért nem adták fel, mert Kathy sem adta fel, túl akarta élni. Dr. Vitberg, a másik orvos, aki aznap megküzdött a nő életéért, hozzátette: „Senki nem akarta feladni. Mindennél jobban akartuk, hogy túlélje.” Az orvosok azt is hozzátették, hogy nekik, és az egész kórházi személyzetnek is hatalmas szükségük volt erre a csodára: „Szükségünk volt rá, hogy meglátogassa a lányát aznap. Szükségünk volt a történetére. Szükségünk volt rá, hogy felemeljen bennünket.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet