Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Theo és Adam, a Huts két tagja pár órával ezelőtt jelentette be Facebook oldalán, hogy pontosan 5 hónappal “Happiness” című albumuk megjelenése után az albumból értékesített összmennyiség elérte az 500.000 példányt.

A fantasztikus eredmény egyrészt a banda lengyelországi sikereinek köszönhető, ahol 2 hete 3 teltházas koncertet is adtak, mely után az album (mely már eredetileg is platinalemez volt) ismét visszaugrott a Top10-be az eladási listán, másrészt Németországban is elképesztő sikereket produkálnak hétről hétre. Múlt héten a “Happiness” Németországban is platinalemezzé érett a maga 200.000 darabos eladásával, ráadásul itt is visszaugrott a #5 pozícióba az albumlistán. Mindez annak köszönhető, hogy a Hurts legutóbbi, “Stay” című kislemezdala pár hét alatt már a #3 pozícióba került a rádiós airplay listán múlt héten, miután a dal bekerült Til Schweiger legújabb mozifilmjébe is főcímdalként. A dal egyébként #2 az iTunes-on is. És ha mindez még nem lenne elég, a “Wonderful Life” című sláger is ismét Top10-ben szerepel a német slágerlistán, és az éves összesítések alapján Németországban ez a dal lett 2010 legjátszottabb dala. A történet 5 teltházas koncerttel folytatódik márciusban!

A “Stay” egyébként Európa más részein is kezd egyre magasabbra törni, Svájcban és Lengyelországban már #7, #3 Ukrajnában, #27 Oroszországban és #39 Ausztriában, Olaszországban és Finnországban pedig éppen csak kívül esik a Top40-en, de már Izraelben is hallható az egyik legnagyobb rádióadón, az IDF-en.

A kereskedelmi és rádiós sikerek újabb és újabb jelöléseket is hoznak a fiúk számára. Múlt héten az előkelő német Echo Awards “Legjobb Nemzetközi Előadó” díjára jelölték őket, de a Swiss Music Awardson is esélyesek a “Legjobb Nemzetközi Felfedezett” kategóriában. A jelölések sorát az NME Awards folytatta, ahol két díjra is esélyesek, köztük a “Legjobb Új Banda” kategóriában. Ezt a díjat a rajongók szavazzák meg, így a Hurtsnek jók a nyerési esélyei, hiszen tavaly év végén szintén a rajongók szavazatainak köszönhetően a “Happiness” album az “Az Év #1 Albuma” címét kapta az NME és a Popjustice olvasóitól, nem beszélve a “Wonderful Life” és a “Better Than Love” az “Év Legjobb Videoklipje” szavazáson elért #1 és #2 pozícióiról.

A fiúk jelenleg Nagy Britanniában tartózkodnak, ahol elindult szintén teltházzal futó turnéjuk, és következő kislemezdaluk, a “Sunday” is megkezdte hódító útját, miután múlt héten a Radio2 “Hét Felvétele” volt (ez egymás után már a harmadik kislemez, ami megkapta ezt a kitüntetést), és rögtön A listára került. A Hurts a héten fellép a The Graham Norton Showban is, mely február 18-án kerül képernyőre. A “Sunday” című kislemezdalhoz már a videoklip is elkészült, melyet ismét Wiz rendezett Romániában (ahogy egy éve a “Better Than Love”-ot). Az új klipet várhatóan már a héten, de legkésőbb jövő héten már a rajongók is láthatják. A “Happiness” egyébként itt már aranylemez, több mint 110.000 eladott példányával.

Mindez még csak az év kezdete, és a jó hír, hogy még rengeteg jó dolog vár ránk a Hurts világában, például néhány nyári fesztivál fellépés, melyeket hamarosan szintén bejelentenek!Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!