KezdőlapBulvár7 vetélése is volt az édesanyának, megható családi fotót készített - a...

7 vetélése is volt az édesanyának, megható családi fotót készített – a képen az „angyal babák” is rajta vannak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Whitney Billings és férje, Justin, már 8 éve házasok voltak, amikor úgy döntöttek, hogy tovább akarják bővíteni a családjukat. Ekkor már egy 4 éves kislány és egy 2 éves kisfiú szülei voltak, de szerettek volna egy harmadik gyereket is. De a kaliforniai házaspár elképzelhetetlen fájdalmat élt át, amikor Whitney egymás után hét babát is elveszített. A babákat minden esetben a terhesség 5-ik és 8-ik hete között veszítette el.

„Üresnek érzetem magamat belül. Emlékszem, hogy néhány barátnőmhöz fordultam. Meglepetésemre nem úgy reagáltak, mint reméltem. Ettől még üresebbnek éreztem magamat, és úgy éreztem, nem támogatnak.”írta a blogján Whitney Billings.

Hivatásos fotósként, aki gyakran fényképezett várandós nőket, ezek a fotózások nem voltak könnyűek a számára.

„Depressziós és szomorú voltam, és magamat vádoltam a történtekért. Valahányszor megtapasztaltam ezt, beleestem ebbe a mély gödörbe, és nem tudtam kimászni belőle. Bár úgy tűnhet, hogy ennyi idő nem elég ahhoz, hogy ragaszkodni kezdj egy babához, el kell mondanom, hogy az egész dolog érzelmi és fizikai aspektusa elegendő ahhoz, hogy megingassa a világodat.” – mondta.

Whitney azt mondja, egyik alkalommal már reménykedni kezdett, mert érezte a baba rúgásait, de az ultrahangon kiábrándították, a technikus azt mondta, hogy nem látja a babát, és nem találja a szívverését sem. Whitney-t sokkolta a hír.

„Csak feküdtem ott dermedten. Nem hittem el. Nem tudtam elhinni! Mondtam, hogy az nem lehet, hiszen éreztem, hogy rúg, mire a technikus azt mondta, hogy az lehetetlen, mert nincs semmilyen baba. Fogtam a cuccaimat, és elmentem. Egyszerűen csak kisétáltam. És IGEN, éreztem, hogy mozog a baba! Ki volt ő, hogy megmondja nekem, mit éreztem, és mit nem?” – írta a felháborodott és összetört szívű édesanya.

Az elképzelhetetlen fájdalom ellenére továbbra sem mondtak le arról a tervről, hogy újra szülők lesznek. Ezért úgy döntöttek, nevelőszülőkké válnak. Ezt a döntést pedig szerették volna a maguk módján megünnepelni – egy különleges családi fotóval.

„Szerettem volna egy fényképet, hogy tisztelegjünk mindazoknak a babáknak az emléke előtt, akiket elveszítettünk az elmúlt két évben. Hálás vagyok minden összehúzódásért, a fájdalomért, amit a testemnek el kellett viselnie, a vérért, amit elveszítettem, és az ürességért, amit éreztem, mert arra emlékeztet, hogy a babánk igazi volt. Hordoztam azt az édes kis csöppséget, és ismertem. Éreztem, ahogy rúg, beszéltem hozzá, ahogy a testvérei is beszéltek hozzá, és minden egyes nap, amíg terhes voltam, és hányingerem volt, megérte.” – mondta.

A család egyik közeli barátja, Emily Grace, vállalta, hogy elkészíti a fotót, amelyen mindenki rajta volt: a házaspár a két gyerekével és a hét „angyal babájával”.

„Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy „angyal babák” édesanyjának lenni azt jelenti, hogy ezek a babák tényleg LÉTEZTEK és valódiak. Az emberek azt mondják: Ó, hiszen csak hat hétig voltál terhes, szóval ez nem igazi veszteség. EZ NEM IGAZ. Nem számít, hány hétig voltál terhes, 6, 12, vagy 27, ez mindenképpen egy kisember, akit létrehoztál, és aki a testedben élt.” – mondta Billings. Azt mondja, az a célja, hogy segítsen eltörölni a vetélés körüli stigmákat, és szeretné megértetni az emberekkel, hogy empatikusabbnak kell lenniük.

„Úgy érzem, nagyon fontos megértetni a világgal, mi történik, amikor valaki elveszít egy kisbabát. Hogy érinti ez a nőt, a férfit, és az egész családot. Normalizálni akarom a vetélés témáját, és az, hogy elmondom a történetemet, egy jó kezdet. A nőknek nem kellene szégyellniük magukat, amikor elveszítenek egy babát, azt kell érezniük, hogy van kihez fordulniuk, és megkaphatják a szükséges segítséget.” – tette hozzá.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet