KezdőlapBulvárA 27 éves férfi, akinek már csak hetei vannak hátra, összeházasodott "életem...

A 27 éves férfi, akinek már csak hetei vannak hátra, összeházasodott „életem szerelmével”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 27 éves Hunter Knisley-nek az orvosok már csak heteket jósoltak, és a férfi arra fordította a hátralévő időt, hogy megvalósítsa az álmát – feleségül vette a menyasszonyát egy gyönyörű, tengerparti álomesküvőn.

Knisley-nél 8 éves korában diagnosztizálták a Becker-féle izomsorvadást, egy örökletes rendellenességet. „Amikor elkezdtem T-ballozni, másképp futottam, mint a többi gyerek, és sokkal lassabb voltam” – emlékezett vissza a férfi.

A Becker-féle izomdisztrófiát az izomműködéshez fontos fehérje, a dystrophin károsodása illetve hiánya okozza, ami fokozatosan az izomzat teljes pusztulásához vezet. Az izomsorvadás az évek során fokozatosan súlyosbodik. A végtagokról átterjed a törzsizomzatra, és gyakran érinti a szívizmokat.

Knisley mindig is tudta, hogy az állapota idővel egyre súlyosabb lesz. Amikor az orvosok közölték vele a hírt, hogy már csak hetei lehetnek hátra, semmire sem vágyott jobban, minthogy végre feleségül vegye élete szerelmét.

Felesége, Emily Draper Knisley ugyanabban a kórházban született, az Ohio állambeli Lancasterben, mindössze négy órával később, és ugyanabba a középiskolába jártak az ohiói Thornville-ben – vagyis mondhatni, egész életükben ismerték egymást.

„Ő életem szerelme” – mondta Knisley. A megismerkedés ennek ellenére nem bizonyult könnyűnek: „Nagyon félénk voltam, és nem tudtam megszólalni” – idézte fel a férfi az első alkalmat, amikor beszélgetni próbáltak, de Emily ennek ellenére is megkedvelte őt. „Imádnivalónak tartottam” – mesélte a nő, de a kapcsolatukból akkor még nem lett semmi.

Egy évtizeddel később, 2019 januárjában azonban Hunter meglátott egy képet Emilyről a Facebookon, és úgy döntött, felveszi vele a kapcsolatot. Mivel hasonló volt az érdeklődési körük – mindketten szerették például a Destiny’s Childot, a Backstreet Boyst, a Johnny Depp-filmeket, a horrorfilmeket és a Harry Pottert – gyorsan egymásra hangolódtak, és 2019 márciusában elmentek az első randevújukra.

Knisley humorérzéke lenyűgözte Emilyt, és innentől már gyorsan alakult a kapcsolatuk. Knisley a harmadik randin elmondta Emilynek, hogy a szívelégtelenség gyakori lehet az izomsorvadásban szenvedő betegeknél, és őszintén beszélt arról, hogy nem tudja, meddig élhet. „Nagyon őszinte voltam vele ezzel kapcsolatban” – mondta a férfi.

Emily ugyan tartott tőle, hogy ez a lányaira is hatással lehet – két gyereke volt egy előző kapcsolatából, Delanie (6) és Delilah (4) – de tisztában volt vele, hogy az életben soha nincsenek garanciák, függetlenül attól, kit választ maga mellé. 2019 novemberében összeköltöztek az ohiói Junction Cityben.

„Imádom, hogy minden nap mellette ébredhetek fel, és vele, meg a lányokkal lehetek” – mondta Knisley, aki 2020 decemberében megkérte Emily kezét, de mivel a nő válása még nem volt végleges, várniuk kellett.

Bár hivatalosan nem házasodhattak össze, mindketten tetováltattak egy-egy jegygyűrűt a gyűrűs ujjukra, egymás nevének kezdőbetűivel. 2021. március 22-én megszületett a fiuk, aki a Maverick nevet kapta. „Mindig is szerettem volna egy fiút. Ez volt az álmom” – mondta Knisley. Az orvosok már korábban közölték a férfival, hogy ha fia születik, egészséges lesz, de ha lánya születne, hordozná a betegséget.

Nem sokkal később azonban drasztikus változás következett be Knisley állapotában. Egy standard szívultrahang-vizsgálaton kiderült, hogy végstádiumú szívelégtelenségben szenved, és már csak hetei vannak hátra, ezért azonnal kórházba szállították. A hír váratlanul érte a családot, annál is inkább, mivel a férfi szokatlanul jól érezte magát.

„Olyan volt, mintha szíven szúrtak volna. Nem kaptam levegőt, borzasztó volt – egyáltalán nem számítottunk erre” – mondta Emily.

Amikor az orvosok megkérdezték, mi lenne az utolsó kívánsága, amit szeretne beteljesíteni, Knisley azt válaszolta, hogy szeretné feleségül venni Emilyt a dél-karolinai Myrtle Beach-en, és elvinni a gyerekeit az óceánhoz. Emily felhívta az ügyvédjét, hogy minél előbb véglegesítse a válást. „Tudtuk, hogy korlátozott időnk van hátra, és tudtuk, hogy össze akarunk házasodni” – mondta Knisley.

Április 14-én végül megkapták a házassági engedélyt, és törvényesen is összeházasodhattak. A tengerparti esküvőjüket a Parent Project Muscular Dystrophy segítségével szervezhették meg. Amanda McDowell esküvőszervező gondoskodott mindenről, és április 21-én a Myrtle Beach-en mondták ki a boldogító igent, pontosan úgy, ahogy tervezték. A szertartást közösségi adományokból finanszírozták.

Hunter és Emily mindketten azt mondták, ez volt életük legboldogabb napja, és rendkívül hálásak voltak mindazért a segítségért, amit kaptak. „Ezek az emberek, akikkel soha nem találkoztunk, akik nem tartoztak nekünk semmivel, olyan sokat tettek értünk, és az esküvőnk tökéletes volt” – mondta Emily, Knisley pedig hozzátette, hogy ez volt minden, amire valaha is vágyott.

Hunter Knisley a hátralévő időt a családjával tölti, filmeket néznek, kézműves foglalkozásokkal próbálkoznak, ugyanakkor játszik a gyerekekkel, és hallgatja Emilyt énekelni, akinek szerinte angyali hangja van.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet