Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy adománygyűjtő oldalon hamis felhívást tett közzé a “szerető és gondoskodó édesanya”, akit súlyos betegséggel diagnosztizáltak, és feltétlen pénzre van szüksége az életbemaradáshoz.

Amikor a jóakarók pénzt adományoztak a 42 éves Nicole Elkabbasnak, azt gondolták, hogy egy haldokló anyának segítenek. Csak sokkal később derült ki, hogy a csaló nő a nagylelkű segítők minden pénzét elköltötte drága vásárlásokra és külföldi luxusutakra.

2017-ben Nicole tudatta a világgal, hogy rákot “diagnosztizáltak” nála, és létrehozott egy GoFundMe oldalt, ahol dollárok ezreit gyűjtötte össze a “gyógyulásához”. Az egész úgy volt feltüntetve, mintha Nicole anyja kérte volna a pénzt a lánya petefészekrákjának kezelési költségeire.

“Gyönyörű lányunknál, Nicole-nál, aki egy 11 éves fiú szerető édesanyja nemrég petefészekrákot diagnosztizáltak. Több hónapos kemény kezelésen van már túl, de a neheze még hátra van. Az igazi félelmet nem is a rák jelenti, hanem az anyasággal járó kétségbeesett gondolatok, de ő mégis próbálja kézben tartani a dolgokat” – állt a felhívásban. A hazugsághoz az is hozzátartozott, hogy Nicole-nak csak három hete van, hogy összeszedje a kezeléshez szükséges pénzt.

Végül 700 ember esett bele a csapdába, így Nicole-nak sikerült 69.200 dollárt összegyűjtenie. Egy adott ponton azt is elmagyarázta, hogy, mint kiderült még több pénzre van szüksége az utólagos kezelésekre. Miután felmerült a gyanú, hogy Nicole visszaél az adományokkal, a nyomozók megállapították, hogy a pénzt spanyolországi és olaszországi nyaralásokon és szerencsejátékokon költötte el.

A The Sun információi szerint Nicole azt állította, hogy Spanyolországba nem nyaralni ment, hanem speciális rákkezelésre. Azonban ezt nem tudta igazolni orvosi papírokkal.

“Nem használta a pénzt a rák kezelésére, mert nem volt rákos” – mondta Ben Irwin ügyész. “Ms. Elkabbas ehelyett ezt a pénzt szerencsejátékra, régi adósságok fizetésére és drága életmódjának finanszírozására költötte”.

Az is kiderült, hogy Filipe Suarez orvos, aki Nicole állítása szerint a kezeléséért volt felelős, nem is létezett. A fotó, amelyen egy kórházi ágyon fekszik összetörten, hónapokkal ezelőtt egy epehólyag-műtét után készült.

Nicole-t gyanútlan adományozók átverése és többrendbeli bűncselekmény elkövetése miatt két év és kilenc hónap börtönre ítélték.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!