KezdőlapBulvárA 6 és 13 éves testvérek idősebbnek néznek ki a szüleiknél egy...

A 6 és 13 éves testvérek idősebbnek néznek ki a szüleiknél egy ritka betegség miatt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az indiai testvérek, a 13 éves Anjali és a 6 éves Keshav egy ritka, cutis laxa nevű betegséggel születtek, ami miatt sokkal idősebbnek tűnnek a koruknál. Ez a progéria egyik formája, ami miatt a bőrük elveszti a rugalmasságát. Tulajdonképpen a bőr elasztikus és kollagén rostjai alakulnak át, ennek hatására gyengülnek meg a bőr kötőszövetei. A jelenség nemcsak a bőrt érintheti, ritkán jelentkezhet a belső szervek kötőszövetén is.

Anjali mindössze egyhónapos volt, amikor diagnosztizálták nála a betegséget. A szülei ugyanis észrevették, hogy a kislánynak, aki éppen akkor épült fel a tüdőgyulladásból, szokatlanul száraz a bőre, és orvoshoz fordultak. Később a házaspárnak született még egy gyereke, és sajnos Anjali öccse esetében is jelentkeztek a tünetek.

„Már egy gyerekről is nehéz volt gondoskodni ezzel az állapottal, de két gyerek, aki ugyanebben a betegségben szenved, még rosszabb kilátásnak tűnt. De Isten akarta így, és mi minden tőlünk telhetőt megteszünk” – mondta a gyerekek édesapja, Shatrughan. „Szerencsés vagyok, hogy ők a gyerekeim, még a betegséggel együtt is. Nem zavar, és nem is szomorít el. Mindent megteszek, hogy támogassam őket” – tette hozzá.

Szerencsére a gyerekek életét nem befolyásolja nagymértékben az állapotuk, de a szülők így is mindent megtesznek, hogy minél többet megtudjanak a betegségről, és abban reménykednek, hogy idővel gyógymódot is találnak. Anjali és Keshav rendszeresen járnak orvosi ellenőrzésekre, és egyelőre úgy tűnik, viszonylag normális életet élhetnek.

„A család, a társadalom és az orvosok közötti megfelelő együttműködés biztosíthatja, hogy ezek a különleges gyerekek a lehető legjobb életet éljék” – mondta a gyerekek orvosa, dr. Kumar.

Anjali és Keshav elválaszthatatlanok, mindenben támogatják egymást, és ez nagy segítséget jelent például akkor, amikor az emberek megbámulják őket az utcán, ami viszonylag gyakran előfordul.

„Mindketten nagyon szeretik egymást. Persze veszekednek is, de nem tudnak meglenni egymás nélkül. Mindenhová követik egymást. A gyerekeim boldogsága az én boldogságom is. Büszke vagyok arra, hogy a gyerekeim segítik egymást” – monda a testvérek édesapja.

Anjali és Keshav nővére, Shilpi, nem szenved a betegségtől, és ő is próbál mindenben segíteni nekik. „Bármilyen betegségük legyen is, ők a testvéreim. Fiatalabb koromban kicsit furcsán éreztem magamat emiatt. De ez nem rossz dolog, és nem is az ő hibájuk. Már nem érzem magamat kínosan, amikor válaszolnom kell a velük kapcsolatos kérdésekre. Most már látom, hogy szerencsés vagyok, hogy ők a testvéreim” – mondja Shilpi.

Anjali és Keshav a betegségük ellenére boldogok, és mindkettejüknek nagy álmaik vannak a jövőre nézve, mint minden gyereknek az ő korukban: Anjali művészeteket szeretne tanulni, Keshav pedig azt mondja, ha nagy lesz, rendőr szeretne lenni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet