KezdőlapBulvár„23 éves vagyok, de egy idős ember testében élek” - mondja a...

„23 éves vagyok, de egy idős ember testében élek” – mondja a progériával született 23 éves férfi

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A belga Michiel Vandeweert egy ritka genetikai rendellenességgel, úgynevezett progériával született, ami azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban öregszik, mint mások. Idén júniusban töltötte be a 23 évet, ami már eleve jóval meghaladja az orvosok előrejelzéseit, akik korábban azon a véleményen voltak, hogy körülbelül 12 évet élhet majd.

„Lényegében egy nagyon öreg ember vagyok egy nagyon kicsi testben.” – mondja magáról Michiel. Két évvel ezelőtt elkezdett videojátékokat streamelni a Twitchen, egy videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldalon. Ez számos reakciót váltott ki a közösségi médiában. „A pozitívum az volt, hogy az emberek sok inspirációt találtak az általam megosztott tartalmakban, a negatív reakciók leginkább arra vonatkoztak, hogy furcsán nézek ki.” – mondta Michiel, és hozzátette, hogy sokan még gyereknek gondolják.

Michielnek van egy 15 éves húga, Amber, aki szintén progériában szenved. Szoros kötelék fűzi őket egymáshoz, és, bár mint minden testvéri kapcsolatban, az övékben is gyakoriak a viták, veszekedések, mindenben támogatják egymást, és próbálnak minél teljesebb életet élni.

Michiel azt mondja, leginkább az olyan apróságok zavarják őket, amik a mindennapi tevékenységeket érintik, és amelyek másoknak semmilyen nehézséget nem jelentenek – például amikor le kell venniük valamit egy magasabb polcról, vagy ki kell nyitniuk egy üveget. Számukra ezek az egyszerű feladatok is rendkívül nehezek tudnak lenni, mivel alacsonyabbak az átlagnál, és nem is olyan erősek.

„A lehető legtöbbet kell kihoznom abból a kevés időből, ami a rendelkezésemre áll. Bár ez rosszul hangzik, de a progéria nagyon pozitív hatással volt az életmódomra.” – mondja Michiel. Ő és Amber közösen is osztanak meg videókat TikTokon, és azok, akik nem ismerik őket, gyakran azt hiszik, hogy egy párt alkotnak. Amber hasonlóan pozitívan áll az élethez, mint a bátyja, és Michiel alig várja, hogy lássa, milyen lesz a kishúga felnőttként.

Siemen, Michiel egyik barátja azt mondta a testvérekről: „Ahogy én látom őket, igazi harcosok, de ugyanakkor laza, vidám emberek is, egy kicsit gondtalanok.”

Mindketten azt remélik, hogy hosszú, boldog életük lehet, és sokáig lehetnek még együtt. „Szeretnénk, ha az emberek tudnák az állapotunkról, hogy, bár másképp nézünk ki, mint más emberek, belül mi is ugyanolyanok vagyunk, mint bárki más.” – mondja Michiel.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet