KezdőlapBulvárA 94 éves nagymama életében először vett fel menyasszonyi ruhát!

A 94 éves nagymama életében először vett fel menyasszonyi ruhát!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor Martha Tucker 1952-ben férjhez ment Alabamában, fekete nők nem mehettek be a menyasszonyi ruha üzletekbe, ezért egy sötét színű ruhával kellett beérnie.

Majdnem 70 évvel később, teljesült a 94 éves nagymama álma, életében először felpróbálhatott egy esküvői ruhát.

A fiatalkorában átélt igazságtalanság, az hogy egy elemi jogot megtagadtak tőle, arra késztette Martha-t, hogy élete következő öt évtizedében közvélemény-kutatóként dolgozzon, mindent megtett a feketék szavazati jogának előmozdítása érdekében. Egész életében fáradhatatlanul dolgozott az alabamai szavazati jogok biztosítása érdekében. Férjével Lehman Tucker-el 4 gyermekük, 11 unokájuk és 18 dédunokájuk született.

Martha férje 1975-ben halt meg, és bár soha nem akart újra férjhez menni, nagy álma volt, hogy életében egyszer felpróbálhasson egy menyasszonyi ruhát. Unokájával, Angela Strozier-rel épp kedvenc 1988-as Eddie Murphy-filmjét nézte, amikor megjegyezte, hogy mindig az volt a legnagyobb álma, hogy egyszer felpróbálhasson egy menyasszonyi ruhát.

Amikor Martha férjhez ment, az a család, ahol dolgozott, egy sötétkék “sellőruhát” biztosított számára, amelyet akkoriban „Carmen Jones ruhaként” ismertek. Az unokája annyira megdöbbent a nagyi kijelentése hallatán, hogy gyorsan egy időpontot foglalt egy menyasszonyi ruha boltban, és egy átalakítást is leszervezett.

“Amikor kiment a szobából, és meglátta magát a tükörben, azt mondta: Ó, nézz csak rám!” – emlékezett az unokája, Angela. Martha azt mondta, amint felvette a ruhát, úgy érezte, hogy megint férjhez megy.

“Nem akartam levenni, de tudtam, hogy muszáj. Jól néztem ki benne” – mondta Martha.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet