KezdőlapBulvárA férfi, aki átesett a világ első teljes arcátültetésén, öt évvel a...

A férfi, aki átesett a világ első teljes arcátültetésén, öt évvel a szörnyű baleset után rátalált a szerelemre

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Öt évvel azután, hogy Joe DiMeo a világon elsőként kapott teljes arcátültetést egy tragikus autóbalesetet követően, rátalált a szerelemre.

A 24 éves férfi 20 helyreállító plasztikai műtétet és bőrátültetést kapott, egy még 2018 júliusában bekövetkezett tragikus balesetet követően. DiMeo éjszakai műszakban dolgozott egy élelmiszer-vizsgáló laboratóriumban, amikor elaludt a volánnál, és autójával letért az útról, majd egy szegélykőnek ütközött. Az autó kigyulladt, a férfi teste 80%-án égési sérüléseket szenvedett, és amputálni kellett az ujjbegyeit.

Két évvel és egy hónappal a baleset után, 2020 augusztusában DiMeo új arcot kapott, és dupla kézátültetésen is átesett. Egy 48 éves férfi arcát kapta meg, aki stroke-ban hunyt el, és ez a műtét hatalmas segítség volt, hogy továbbléphessen a baleset után. Joe úgy érzi, most már semmi sem tarthatja vissza attól, hogy valóra váltsa az álmait.

„Az a legcsodálatosabb az egészben, hogy újra függetlenné válhatok. Közvetlenül a műtét után körülbelül 0%-on voltam, nem igazán tudtam csinálni semmit. Most úgy érzem, hogy 50%-on vagyok. Tudok főzni, takarítani, mosni, és a telefonomat is jobban tudom használni” – magyarázta.

„Nem éreztem furcsának, hogy egy nálam majdnem kétszer idősebb ember arcát kaptam meg, mert teljes mértékben készen álltam arra, hogy újra kezdjem az életemet. Ez vagyok most én, és ezzel elég gyorsan megbékéltem” – fogalmazott a férfi az arcátültetésről.Bár a sérülései miatt állítólag sok barátja elhagyta őt, Joe most azt mondja, hogy hálás az életét megváltoztató balesetért, mivel közvetve az hozta őt össze mostani barátnőjével, Jessica Kobyval.

A balesete utáni években nem kereste ugyan a szerelmet, de Joe továbbra is hitt benne, hogy ugyanúgy megérdemli a boldogságot, mint bárki más. Amikor a 32 éves Jessica két évvel ezelőtt találkozott Joe hihetetlen történetével az interneten, összeszedte a bátorságát, és írt egy üzenetet neki az Instagramon. Így vette kezdetét a kapcsolatuk, ami gyorsan komolyra fordult, és hamarosan össze is költöztek.

„Kezdetben távkapcsolatban voltunk, majd átköltöztem Dél-Kaliforniából New Jersey-be, hogy közelebb legyek hozzá, és azóta is remekül működik” – mesélte kapcsolatukról az ápolónőként dolgozó Jess.

„Joe elég csendes fickó, így eleinte, amikor még csak ismerkedsz vele, magába zárkózik, és csak figyeli a környezetét. De nagyon értelmes, és bárkivel el tud beszélgetni” – jellemezte Jess a párját.

Arra a kérdésre, hogy mit szeret a legjobban benne, a nő elmondta, hogy Joe rendkívül gyengéd és kedves természet, ugyanakkor nagyon bátor is. „Mindazok ellenére, amin keresztülment, megőrizte a pozitivitását”– mondta.

Joe vezetni is újra elkezdett, de egyelőre nincs saját autója, ezért a barátnője kocsiját vezeti.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet