KezdőlapBulvárA fiatal nő nyíltan bevallotta, nem szeretne fiúgyermeket - vallomása sokaknál visszhangra...

A fiatal nő nyíltan bevallotta, nem szeretne fiúgyermeket – vallomása sokaknál visszhangra talált

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ez az influenszer lány tisztában van azzal, hogy az anyaságot nem neki találták ki, ráadásul jó oka is van arra, hogy kiálljon azon döntése mellett, hogy sosem vállalna gyereket!

Napjainkban a gyerekvállalás kérdése nagyban átformálódott és már egyre több nő határoz úgy, hogy nem él az anyasággal és nem vállal gyereket. Sajnos még mindig sokat tabuként kezelik a gyermektelenség kérdését, ám Sophia büszkén megy elejébe a vádaknak és vállalja véleményét a témával kapcsoltban.

A főleg TikTok-on tevékenykedő lány nemrégiben arról fejtette ki a véleményét, hogy az anyaságot mennyire nem neki találták ki, de ha mégis választania kellene, akkor semmiképp sem nevelne fel egy kisfiút, hanem inkább kislányt választana.

„Egész gyerekkoromban és még ma is sokszor gondolkodom el ezen. Egész egyszerűen nem akarom, hogy fiam legyen” – kezdett bele Sophia. „Sajnálom fiúk és férfiak, hogy ezt kell mondjam, de nem akarok kisfiút!”

Sophia továbbá kiemelte, hogy amíg a fiúgyermek kicsi, addig még aránylag könnyű az édesanyák dolga, de amit beköszönt a pubertás kor a problémák csak egyre sokasodnak.

Sophia továbbá azzal érvelt, hogy ha valaha is egy fiú édesanyja lenne, sosem védené meg, ha azt látná, hogy gyermekkorában bántja a lányokat, vagy felnőttként nőgyűlölő megnyilvánulásokat tenne.

A TikTok influenszere ezután azokkal az anyukákkal példálózott, akik gondolkodás nélkül védik meg fiaikat.

„Ha a bíróságon kellene tanúskodjak, akkor is őszintén vállalnám az ellene való tanúskodást és nem érezném magam rosszul” – mondta.

Sophia aztán Emily Ratajkowski „My Body” című könyvére utalva kifejtette, hogy ő is azért küzdene, hogy fiát a patriarchátus értékek ellen nevelje, remélve azt, hogy felnőttként szerető férfivé válik majd.

Nos, nem Sophia az egyetlen, aki manapság inkább lánygyermeket szeretne a fiúkkal szemben. Habár volt időszak, amikor például az amerikai családok előnyben részesítették a fiúgyermekeket, de a Gallup 1941 és 2011 között végzett felmérése szerint az amerikai szülők 40%-a fiút, míg 28%-a lányt szeretne.

Azonban amint a lány videója napvilágot látott, fiús anyukák tömkelege osztotta meg hasonló gondolatait.

„Fiús anyuka vagyok. Még nagyon kicsi és nagyon szeretem, de ha a jövőre gondolok, én is aggódom!” – írta az egyik hozzászóló.

„Bármilyen jól is neveled, az őt körbevevő fiús közeg nem mindig részesül hasonlóan jó neveltetésben így akár észrevétlenül is olyanná válhat, mint ők. A fiúk szocializációja különösen ijesztő, mert sokszor te magad kevés vagy ahhoz, hogy változást érj el” – tette hozzá egy másik.

Szülőnek lenni nem kis kihívás, de talán, ha kedvességgel és határozottsággal tesszük mindezt, akkor megcáfolhatjuk Sophia aggodalmait és egyre több olyan fiút nevelhetünk, akik számára a nők iránt érzett megbecsülés mindennél fontosabb.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet