KezdőlapBulvárA gyászoló édesapa szívszorító üzenete 8 éves kisfia halála után: „Töltsetek több...

A gyászoló édesapa szívszorító üzenete 8 éves kisfia halála után: „Töltsetek több időt a gyerekeitekkel!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

J. R. Storment az oregoni Portlandből éppen értekezleten vett részt 12 munkatársával, amelyen a fizetett szabadságok kérdését tárgyalták meg, amikor olyan hívást kapott, ami teljesen felforgatta az életét. A felesége olyan hírt közölt vele, amit egyetlen szülő sem akar hallani. Két gyermekük egyike, a 8 éves Wiley meghalt.

A kisfiú, aki arról álmodott, hogy felnőtt korában nyit egy turmixos standot, alapít egy VR headseteket gyártó céget, és űrhajókat is szeretett volna építeni, álmában halt meg. Az apa azonnal megbánta, hogy munkája miatt nem töltött elég időt kisfiával. Még szabadságot sem vett ki, 8 év alatt összesen egyszer volt egy teljes hétig szabadságon.

Storment érzelmes LinkedIn posztjában elmondta, hogy fia hirtelen epilepsziás halál (SUDEP) következtében vesztette életét, a Rolandic epilepszia szövődményeként. Mint írta: „A hirtelen epilepsziás halál általában megjósolhatatlan, megelőzhetetlen, és visszafordíthatatlan, ha egyszer elkezdődött.”

A története megosztásával kiemelte annak fontosságát, hogy a munka mellett biztosítsunk elegendő szabadidőt, amit a családunkkal tölthetünk. Elmondása szerint az egyik legnehezebb pillanat a fia halála körüli időszakból a halotti bizonyítvány kitöltése volt.

„Nehéz volt látni a nevét a lap tetején. De két lentebbi mező sújtott le igazán: Foglalkozás: Sosem dolgozott, és Családi állapot: Sosem házasodott. Mindkettőt nagyon szerette volna. Egyszerre érzem magamat szerencsésnek és bűnösnek, hogy nekem mindkettő sikerült. Az elmúlt három hétben rengeteg mindent megbántam. Ezeket általában két csoportba lehet sorolni: dolgok, amiket másképp kellett volna tennem, és dolgok, amiket szerettem volna látni, hogy ő elér. A feleségem folyamatosan emlékeztet azokra a dolgokra, amiket tényleg megtett: Wiley járt 10 országban, vezetett autót egy farmon, Hawaii-on, túrázott Görögországban, búvárkodott Fidzsin, naponta öltönyben járt egy fantasztikus brit iskolába két évig, megmentették egy cápától jet-skin, több lányt is megcsókolt, annyira jól megtanult sakkozni, hogy kétszer egymás után megvert, szenvedélyesen írt rövid történeteket és képregényeket.”

Fiára emlékezve Storment más szülőket is arra ösztönöz, hogy ne hagyják ki gyermekük életének fontos pillanatait a munka miatt. „Sokan megkérdezték, hogyan segíthetnek. Öleljétek meg a gyermekeiteket. Ne dolgozzatok túl sokat.” – írta. „Gondolom, rendszeresen van megbeszélésetek négyszemközt a munkatársaitokkal. Tartotok ilyet rendszeresen a gyermekeitekkel? Ha van valami, ami meg lehet ebből tanulni, az az, hogy ne hagyjuk ki a dolgokat, amik igazán számítanak.”

Wiley édesanyja szintén megható üzenetet közölt: „Ha valamit is tanultunk ebből, az az, hogy az élet törékeny, és kegyetlenül rövid is lehet. Szeretnénk, hogy sok minden más legyen, de legfőképp azt, ha több időnk lett volna. Ha szülő vagy, és lehetőséged van több időt tölteni a gyerekeiddel, tedd meg. Mikor véget ér, csak fotók és dolgok maradnak, idő már nem áll rendelkezésre. Felbecsülhetetlen érték, nem szabad elpazarolni. Vegyétek ki a szabadnapjaitokat, és töltsétek a gyermekeitekkel. Nem fogsz bánkódni az el nem küldött emailek miatt.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet