Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sally Bedell Smith biográfus forradalmias vallomása a brit királynőről.

Uralkodónak lenni kiváltságos dolog. Nem is olyan régen (vagy talán még ma is), azt tartották a koronát viselőkről, ők Isten földi képviselői, és ez II. Erzsébet esetében sincs másként. A brit trón aktuális birtokosa sokáig a hivatalos, szigorú jellemét mutatta a nyilvánosságnak, aztán egyre többet fedett fel az életéből. Most pedig egy olyan oldaláról is megismerhetjük, melyet csak a legközelibb családtagjai tudnak róla.

Sally Bedell Smith, önéletrajzíró forradalmias tényeket osztott meg a királynőről. Azt állítja, II. Erzsébet ironikus, vicces és a kora ellenére is tele van élettel.

A biográfus a People magazinnak adott interjút a nemrégiben megjelent könyve, Erzsébet királynő: Egy modern uralkodó élete (Elisabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch) kapcsán. Elárulta, a szuverén rendkívül vicces, és megvan benne az a képesség, hogy ne vegye túl komolyan, sőt tréfálkozzon önmagával.

„Hallani lehet az egész lakosztályban, amint kacag. Nagyon hangosan tud nevetni!” – nyilatkozta egy belső forrás Sally Bedell Smith könyvéhez.

Erzsébet kiváló öniróniával rendelkezik, és humorérzéke sem utolsó. Gyakran tesz vicces megjegyzéseket önmagáról. Például, egy TV-közvetítés alatt, Károly herceg esküvőjén, a királynő ezt a megjegyzést tette, amikor meglátta a közeli képben felvillanó, általa gyakran „Miss Piggy”-nek nevezett arcát: „Ó, nézd csak, a Malac kisasszony arcom!”.

Angela Kelley, aki II. Erzsébet ruhatárával foglalkozik, szintén tanúja volt egy hasonlóan vicces helyzetnek. 2012-ben, egy fotózáson történt, amikor az uralkodó úgy döntött, levetkőzi a rideg, szigorú jellemét, és modellhez illő pozíciókban áll alanyt. „Hol zsebre dugta a kezét, hol kivette, hol pedig csípőre tette, akár egy vérbeli manöken.”

II. Erzsébet 94 éves, és tavaly novemberben ünnepelte Fülöp herceggel való házasságának 73. évfordulóját. Bár messze sem mondható fiatalnak, a brit királynő ma sem veszítette el életkedvét, a palota most is cseng a nevetésétől, és az idő a humorérzékére sincs hatással.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!