Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Élete egyik legfontosabb napját az ifjú pár szereti percről-percre pontosan megtervezni, sőt, az sem ritka, hogy különleges elvárásokat fordítanak a vendégsereg felé. Végülis ez az az nap, ami igazán róluk szól, ők a központi szereplők. Azonban történt egy olyan eset, amikor a menyasszony bizony egy kicsit elvetette a sulykot, és egy kicsit fura kívánságlistával állt a vendégek elé.

Az esküvő főszereplői, vagyis a menyasszony és a vőlegény bejelentették, hogy azok a vendégek, akik nem hajlandóak betartani az általuk előírtakat, nyugodtan hagyják el a helyszínt. Kissé abszurd, de még a menyasszony nővére is elgondolkodott azon, hogy kihagyja a nagy napot.

“A testvérem kevesebb, mint 3 hét alatt tervezte meg az esküvőjét. Nem vettem részt a tervezésben, mivel saját életem is van, de anyám mindent elmesélt az előkészületekről, egy rémálom volt az egész” – mondta a menyasszony testvére.

Nevetségesnek találta az egész szervezést, minden egy kicsit el volt túlozva, főleg, amikor megkapták a vendégek a “szabályok” listáját. E-mailben küldte el a menyasszony a meghívót, és ugyanitt közölte az elvárásait is.

“Teljesen felesleges és nevetséges elvárásai voltak, például, olyan, hogy senki sem beszélgethet csak a vőlegénnyel vagy csak a menyasszonnyal. A listán szerepelt többek közt az is, hogy a hivatalos fotóson kívül senki sem készíthet egyetlen képet sem vagy, hogy a férfiaknak nem engedélyezett az arcszőrzet, a hosszú hajú nők pedig kössék be a hajukat lófarokba, vagy vágassák le, de semmiképp ne érje az illető vállat a kiengedett haj.” – mondta felháborodottan a menyasszony testvére.

Az értelmetlen elvárások listája azonban ezzel még nem ért véget. “A legborzasztóbb azonban mégis az “ajándékelvárás” volt, ugyanis legalább 300 USD (90.000 forint) értékű ajándékot (vagy 250 dolláros készpénzt) kellett adni, aki nem így cselekedett, azt nem engedték be a helyszínre. Az e-mail pedig így zárult: „Azok, akik úgy döntenek, hogy nem tartják be ezeket a szabályokat, távozniuk kell.”

“Amikor megláttam a listát, felhívtam anyámat, hogy megbizonyosodjak arról, hogy ez az egész nem áprilisi vicc csupán. Azt mondta, hogy önző vagyok, és el akarom rontani a testvérem nagy napját. A szüleim teljes mértékben egyetértettek a testvéremmel, és azt mondták, hogy ők inkább kifizetik helyettem az ajándékot. Amikor a közösségi oldalon feltettem a kérdést, hogy mindezek után kihagyhatom-e a testvérem esküvőjét, sokan a menyasszony védelmére keltek” – mondta a kétségbeesett nő.

Az egyik felhasználó azt mondta: “Én bizony nem mennék el, hiszen az esküvőn való részvételt az ajándék árával hozza összefüggésben, nyilvánvaló, hogy csak a pénz számít. Úgy hangzik, hogy inkább az esküvőre költött pénz visszafizetésére koncentrálnak, mint arra, hogy a barátokkal, családokkal együtt ünnepeljenek.”

“Az a legnagyobb félelmem, hogy a szüleim mindennél szomorúbbak lesznek, hogy nem megyek el. Lehet, hogy az ő kedvükért elmegyek” – mondta végül a testvér.

Fotó: higherperspectives.com