Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A világhírű modell és dietetikus, Maye Musk, Elon Musk milliárdos édesanyja saját könyvében (A Woman Makes a Plan) beszélt a hosszú élet titkáról és a spiritualitás fontosságáról.

Íme, egy részlet a könyvéből, amely biztosan nagy hatással lesz rád is! Olvasd odaadással és figyelmesen!

“Miért nem félek az öregedéstől? Talán azért, mert minden egyes évtized sokkal jobb lesz, mint az előző. Az elmúlt 20 évem szörnyű volt, kivéve, hogy lett három gyönyörű gyerekem. A férjem nem csak szóban, hanem fizikailag is bántalmazott. Harminc éves korom óta nagyon sok nehézséggel kellett megküzdenem: elváltam, és egyedül neveltem a gyerekeimet.

Negyven éves koromban pedig már csak egyetlen célom volt: a túlélés. Ötven éves koromban elköltöztem New Yorkba, és saját vállalkozást indítottam. Közel 60 éves voltam, amikor úgy éreztem, hogy végre egyensúlyba került az életem: büszke voltam az unokáimra, a gyerekeimre és a munkámra is. Most 70 éves koromban elmondhatom, hogy jobban érzem magam, mint eddig valaha is.

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha azt fogom mondani, hogy boldog vagyok. Az életemben a legnagyobb megpróbáltatások hozták a legnagyobb változást:

  • válás
  • vállalkozás
  • elköltözés egy másik városba, egy másik kontinensre

Nagyon sokszor féltem, rettegtem a kiszámíthatatlanságtól, olyan is volt, hogy a gyerekeimnek csak kenyeret tudtam adni enni. Egy héten egyszer volt hús, krumpli és zöldség is esetleg. Ezáltal viszont megtanultuk értékelni azt, amink van. Tudd, hogy bármilyen nehézségekkel szembesítsen az élet, mindig van lehetőséged változni és változtatni.

Soha ne maradj benne egy boldogtalan élethelyzetben, és végezz olyan munkát évtizedeken keresztül, amit nem szeretsz. Ne aggodalmaskodj az öregedés miatt, és ne kommunikálj olyan emberekkel, akik állandóan az öregedésről és a betegségről panaszkodnak. Töltsd az időd olyan emberekkel, akik szeretnek, és jól érzed magad a társaságukban. Gyönyörű, csodálatos és egészséges vagy, légy büszke önmagadra”.

Fotó: Maye Musk/Instagram


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!