KezdőlapBulvárA mozgássérült édesapa nem tudta sétálni vinni a fiát, diákok építik neki...

A mozgássérült édesapa nem tudta sétálni vinni a fiát, diákok építik neki kerekesszékes babakocsit

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A diákoknak felbecsülhetetlen élmény volt „látni a mosolyt az arcán és tudni, hogy segítettek megadni neki ezt a kapcsolatot a fiával”.

Amikor Jeremy King megtudta, hogy apa lesz, alig várta, hogy üdvözölhesse a fiát, de fejtörést okozott neki, hogy lesz képes olyan egyszerű dolgokra, mint például egy egyszerű séta. Amióta megműtötték agydaganattal, Jeremy mozgási nehézségekkel küzd, és kerekesszéket használ, mivel az egyensúlyérzéke is sérült.

„Bár tud járni, nem biztonságos, ha egy gyereket is magával visz.” – mondta a férfi felesége, Chelsie King a Good Morning Americanak. „Szóval elkezdtünk utánajárni, mire van szüksége, hogy biztonságosan nevelhesse a kicsit, és őszintén, nem sok ötletünk volt. Nem sok segítség létezik a fogyatékkal élő szülőknek.”

„Az egyik dolog, amire nem találtunk megoldást, az volt, hogy tudna sétálni a fiunkkal” – mondta Chelsie az NBC Washington szerint.

Beható internetes keresések ellenére nem találtak megoldást. „Egyszerűen csak családként szerettünk volna sétálni, és szerettük volna, ha ő is megtehet mindent, amit egy nem mozgássérült szülő is megtehet.” – magyarázta Chelsie. A nő úgy döntött, a marylandi Potomacban található Bullis School segítségét kéri, felvetve, hogy az iskola BITlab nevű innovációs és technológiai laboratóriuma készítsen egy hasznos eszközt a férje számára.

Az egyik tantárgyat – Gyártás a társadalmi jóért – Matt Zigler tartja, aki arra motiválja a diákokat, hogy innovatív ötleteikkel segítsék a társadalmat. Jeremy kérése a „tökéletes kihívásnak tűnt a tantárgyhoz. Először is, remek volt, mint kihívás, másodszor, remek volt, hogy hasznára válhat valakinek a mi közösségünkből.” – mondta Zigler.

Egy tíz diákból álló csapat felvette a kapcsolatot Jeremyvel, hogy megértsék, mire is van pontosan szüksége. Végül elkészítették a „WheeStroll” nevű eszközt, ami megváltoztatta Jeremy életét.

„Az első alkalom, amikor sétálni indultunk vele a környékünkre, csak mi hárman, lenyűgöző volt.” – mondta Chelsie. „Tökéletes párosítás volt a között, amire nekünk volt szükségünk, és amit Matt csinál az óráin”.

Miután megalkották a Jeremy életét megváltoztató eszközt, a középiskolás diákok még két nemzetközi díjat is nyertek a találmányukkal. Díjazták őket az inspiráló történet és az iteratív tervezés példás használata miatt.

A díjak mellett a diákoknak a legnagyobb jutalom az, hogy örömet tudtak vinni Jeremy életébe. „Látni a mosolyt az arcán és tudni, hogy segítettek megadni neki ezt a kapcsolatot a fiával, ami a problémái miatt másképp nem lenne lehetséges.” – mondta Benjamin Gordon, a diákok egyike.

„Együttéreztem velük, de egyszersmind fel is bosszantott, ilyesminek már rég létezni kellene, nem mi – középiskolások – kellene, hogy megtervezzük” – mondta Jewel Walker, az iskola egy másik diákja.

A Good Morning Americanak Jeremy elmondta, mennyire értékeli, amit a diákok neki terveztek. „Elképesztő volt használni, mert nem hittem volna, hogy ilyesmit csinálhatok majd a fiunkkal.” – mondta Jeremy. „A legtöbb ember el tud menni sétálni a családjával, de ez nekem nagyon nehéz. A legtöbben ezt magától értetődőnek veszik.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet