KezdőlapBulvárA nő 14 hónappal férje halála után életet adott közös gyereküknek: „Ő...

A nő 14 hónappal férje halála után életet adott közös gyereküknek: „Ő az a gyógyír, amire a szívemnek szüksége volt”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor a 40 éves Sarah Shellenberger elvesztette élete szerelmét, eladta oklahomai farmjukat, vett egy új házat, talált egy új munkát, és próbált megbirkózni azzal a végtelen gyásszal, amit a váratlan veszteség okozott. Hónapokkal férje, Scott, halála után, Sarah úgy döntött, életet ad kettejük közös gyerekének, és egy lefagyasztott embriónak köszönhetően 14 hónappal Scott halála után közös kisfiúk édesanyja lehetett.

2020 februárjában Scott szívrohamot kapott, miközben órát tartott az egyetemen, és hamarosan már csak gépek tartották életben.

„Pár nappal később fogtam a kezét, miközben zokogva végső búcsút vettem tőle, aláírtam a szervadományozási űrlapokat, és megpróbáltam kitalálni, honnan lesz annyi erőm, hogy engedélyt adjak arra, hogy lekapcsolják a gépekről.” – mondta Sarah. 2020. február 21-én Scott elhunyt. Bár kedvese halála volt az egyik legnehezebb dolog, amivel valaha szembe kellett néznie, Sarah még mindig reménykedhetett abban, hogy felnevelheti közös gyereküket.

A Scott halála előtti hónapokban a pár már próbálkozott a gyerekvállalással, és az orvosok azt mondták nekik, hogy az egyetlen lehetőségük a mesterséges megtermékenyítés lehet. Barbadosra utaztak, hogy megkezdjék a folyamatot, és 2019 decemberére már megvolt az első embriójuk. „Karácsony előtt tudtuk meg, hogy fiú.” – mondta Sarah. „Scott és én még a halála előtt kiválasztottuk a neveket, és ez nagyon sokat jelentett.”

A következő év februárjában Sarah ismét Barbadosra utazott, hogy folytassa a mesterséges megtermékenyítés folyamatát. Akkor kapta meg a hírt Scott szívrohamáról, amikor hazafelé tartott Oklahomába. Amikor a kórházba ért, a férjét már gépek tartották életben, és az orvosok agyhalottnak nyilvánították.

„Nem tudtam elhinni. Nincsenek szavak, amik leírhatnák, amit akkor éreztem.” – mondta Sarah.

A temetés után egy héttel Sarah megtudta, hogy a második embrió is beültetésre kész, ami azt jelentette, hogy így már két esélye volt arra, hogy Scott gyerekeinek anyja lehessen.

„Reményt adott, hogy volt még egy embrió a második fordulóból, mert tudtam, hogy ez az utolsó esélyem arra, hogy gyerekem legyen a férjemtől. Ez volt a legnagyobb álmunk. Scott szeretett volna apa lenni.” – mondta Sarah. Körülbelül hat hónappal Scott halála után Sarah Barbadosra utazott, hogy beültessék az egyik embriót, és egy hét múlva már terhes volt.

2021. május 3-án Sarah megszülte gyönyörű kisfiukat, aki a Hayes Philip-Scott Shellenberger nevet kapta.

Bár nagyon boldoggá tette, hogy édesanya lehet, az öröme nem volt felhőtlen. „Keserédes érzés, mert tudom, hogy Scott imádta volna, és nehéz nélküle megtapasztalni ezeket a dolgokat.”

„Abszolút látom benne Scottot. Olyan érzés, mintha a dolgok egy kicsit jobbra fordultak volna, és talán nincs vége az életemnek, van egy célom.” – mesélte az újdonsült édesanya. Sarah soha nem gondolta volna, hogy a 30-as éveiben termékenységi problémái lesznek, ahogy azt sem, hogy elveszítheti élete szerelmét, még mielőtt esélyük lenne családot alapítani. De azt mondja, kisfia „az a gyógyír, amire a szívemnek szüksége volt”.

Ami a jövőt illeti, Sarah egyelőre még nem biztos benne, mi vár rá, de azt tervezi, hogy 2022-ben visszamegy Barbadosra, hogy beültessék a másik embriót is, és kisfiának lehessen egy testvére, aki mellett felnőhet.

„Ezen a ponton még nem látok túl a mán az utamon, és ez rendben van így. Hálás vagyok, hogy örömet és boldogságot érezhetek a fájdalom és a gyász mellett, és azokért a barátokért is hálás vagyok, akiket a gyász és a meddőség kapcsán megtett út alatt ismertem meg.” – mondja Sarah.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet