KezdőlapBulvárA szülők 24 év után végre megtalálták a fiukat, akit 2 éves...

A szülők 24 év után végre megtalálták a fiukat, akit 2 éves korában elraboltak és eladtak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Guo Xinzhen 2 éves korában tűnt el, egy ismeretlen nő rabolta el a házuk közeléből. A szülők soha nem adták fel a reményt, hogy viszontláthatják a fiukat, de minden erőfeszítésük ellenére 24 éven át nem értek el eredményt. A rendőrség vért, DNS-mintákat és egyéb bizonyítékokat is gyűjtött ugyan, de az akkor még kezdetleges technológia miatt az ügy megoldatlan maradt.

Guo Gangtang, az elveszett kisfiú édesapja motorkerékpárral indult útnak, és több mint 480 ezer kilométert tett meg Kínában, miközben a fiát kereste. Egy szórólapokkal teli táskát és egy a fiát ábrázoló képet is vitt magával. Útközben 10 alkalommal kellett motorkerékpárt cserélnie, és többször is balesetet szenvedett.

A története világszerte felkeltette az érdeklődést, és 2015-ben Andy Lau hongkongi filmsztár főszereplésével film is készült belőle Lost and Love címmel, ami egy országos gyerekkereskedelem elleni kampányt is elindított.

Bár Guo évekig volt úton, nem találta meg a fiát, de több mint 100 másik elrabolt gyereket sikerült felkutatnia, és újraegyesítenie a családjával, számolt be róla a Xinhua hírügynökség.

24 évvel később azonban egy technológiai áttörésnek köszönhetően a szülők végre újra találkozhattak a fiukkal.

A DNS-elemzés és az arcvonások összehasonlítása alapján a rendőrség megtalálta a mostanra már felnőtt fiút a szomszédos Honan tartományban. A rendőrség továbbá azt is hozzátette, hogy letartóztattak két személyt, akik beismerték, hogy elrabolták és eladták a fiút.

Az újraegyesített családról videófelvétel is készült, amin látható, ahogy szorosan átölelik egymást, és a szülők így kiáltanak fel: „Megtaláltunk! Visszajöttél!”

„A fiam jól van. Isten kegyes volt hozzám. Most, hogy megtaláltuk a gyereket, minden csupa boldogság lesz.” – mondta az édesapa.

A rendőrség szerint a letartóztatott nő elismerte, hogy 1997-ben elrabolta a fiút, és egy férfival együtt Honan tartományba utazott, ahol eladták a gyereket.

Azt nem tudni, ki vásárolta meg a kisfiút, és a most 26 éves, tanárként dolgozó Guo Xinzhen gyerekkoráról sem került nyilvánosságra semmilyen információ.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet