Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az Algordanza egy nemzetközi szinten ismert fiatal, innovatív svájci vállalkozás, melyet 2004-ben alapítottak, székhelye a svájci Chur városában található.A cég különös tevékenységgel keresi a pénzt, gyémántgyűrűt készít az emberek hamvaiból.

gyemant2

Mivel az emberi test 18 százalékban szénatomokból áll, ahogyan a gyémánt is, ezért adott volt az ötlet, hogy a hamvasztást követően a rokonokat, családtagokat ma már nem muszáj szétszórni a tengerpart közelében (természetesen, ha éppen nem ez volt az elhunyt végakarata), hanem akár az ujjunkra is felhúzhatjuk őket, egy briliáns formájában.

A cég honlapján levő leírás szerint a laboratóriumban megtörténik a hamvak fizikai-kémiai analízise. Egyfajta „kémiai ujjlenyomatot” készítenek. Erre az analízisre egy részről azért van szükség, hogy képesek legyenek irányítani az ezt követő fizikai és kémiai eljárásokat, más részről pedig az analízissel dokumentáljuk, hogy az emlékgyémánt az eredeti krematóriumi hamvakból származik.

A tájékoztatás szerint általában egy vagy több gyémánt is készülhet egy elhunyt ember hamvaiból. Egy gyémánt elkészítéséhez alapból 500 gramm hamura van szükség. Az elkészült gyémántok a fehér és kék szín közötti bármilyen árnyalatban kérhetők. A végeredmény pedig nem is annyira drága, hiszen 4500 dolláros gyémántot viselhetünk az ujjunkon, míg egy ugyanekkora drágakő a 10 ezer dollárt is eléri.

gyemant1

gyemant3

gyemant4

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!