Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Alföldi szerint, nem jó, hogy a kormány dönti el, hogy ki kit szerethet.

Szombaton jelent meg a Magyar Közlöny, amely alapján ezután az egyedülállóak csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos menü párokat ugyanakkor kizárták az örökbefogadás lehetőségétől.

Novák Katalin családokért felelős miniszter nemrég a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között. Az egyedülállók ezután is örökbe fogadhatnak, de ehhez szükséges lesz külön miniszteri engedély.

Az új törvénnyel kapcsolatosan az elmúlt időben többen felszólaltak, többet között elindul #acsaládazcsalád kampány is. Alföldi Róbert vasárnap közösségi oldalán szólalt meg a témával kapcsolatban.

“Megjelent a Magyar Közlöny, és most már a törvény rögzíti, hogy a kormány, azon belül is a családokért felelős tárca nélküli miniszter tudja engedélyezni és dönti el, hogy mi a szeretet, és hogy ki alkalmas arra, hogy szeressen, és azt is, hogy ki szerethet, segíthet, nevelhet olyan gyerekeket, akiknek nincs se családja, se szülője,
se szeretet az életében.

Szép! Tényleg, ez egy keresztény kormány!
Most már igazán látszik!

Újra megkérdezem, mélyen hívő, igazi keresztény magyar honfitársaim, hogy ez így rendben van?” – írta Alföldi a Facebook-oldalán.

Fotó: Alföldi Róbert/Facebook