KezdőlapBulvárAmikor a szerelem fontosabb a rangnál - így lett japán hercegnőből közönséges...

Amikor a szerelem fontosabb a rangnál – így lett japán hercegnőből közönséges feleség

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nemcsak gyermekkorunk kedvenc meséiben történnek csodák, hanem a mindennapjainkban is. Ha nem hinnél benne, akkor itt van Ayako, japán hercegnő és Kei Moriya, egy hétköznapi fiatalember igaz szerelmi története, melyet ha elolvasol, biztosan megváltozik a világról alkotott véleményed.

Találkoztak, egymásba szerettek, attól a perctől kezdve pedig semmi sem volt fontosabb számukra, mint az egymás iránt érzett szerelmük. Takamado herceg lányának, a szépséges Ayako hercegnőnek a szívét egy nemesi rang nélküli közönséges alkalmazott, Kei Moriya hódította meg. Bár egybekelésüket több szigorú japán királyi törvény is tiltotta, boldogságuk és közös jövőjük érdekében a hercegnő habozás nélkül lemondott a titulusáról.

A japán királyi családban a házasságot tucatnyi törvény szabályozza. Egyike ezen szigorú előírásoknak 1947-ben született, és azt mondja ki, hogy az uralkodó család női tagjai azonnal elveszítik a rangjukat, mihelyt hozzájuk rangban alacsonyabb rendű férfihoz mennek feleségül. Ellenben, a férfi uralkodók bárkit nőül vehetnek, a titulusuk elvesztése nélkül.

Ayakot mindez hidegen hagyta. Szemei előtt csak egyetlen cél lebegett: a szeretett férfi házastársa lenni. A fiatalok a tokiói Meiji Shrine templomban keltek egybe. A menyasszony két kimonót viselt, egy sárgát, melyben az ünnepségen megjelent, és egy pirosat a hagyományos templomi ceremónia ideje alatt, melyen közel ezer fő volt jelen.

A 32 éves vőlegény egy tokiói hajógyártó cég alkalmazottjaként keresi a kenyerét. 2017-ben ismerkedett meg a hercegnővel, akinek édesanyja mutatta be őket egymásnak. A férfi a „Gyerekek határok nélkül” nevű alapítvány igazgatójaként is tevékenykedik, Ayako pedig társadalomtudományok szakon diplomázott, így a jövendőbeli anyósnak minden oka megvolt arra, hogy az ismeretségben virágzó karriert lásson a lánya számára. De, mint kiderült, a pályafutás helyett szerelem lett a megismerkedésük következménye.

Ayako lemondása a hercegnői címről nem pusztán formalitás volt, hanem életmódbeli változásokat is maga után vont. Ez azt jelenti, a királyi család javaihoz sincs már hozzáférése, és a palotában is csak vendégként tartózkodhat – akár egy idegen, akinek az ereiben halandó vér folyik. A japán kormány azonban kegyes volt hozzá: 1 millió dollárt utalt az ifjú feleség számlájára, hogy továbbra is hercegnőhöz méltón élhessen.

Egyébként nem Ayako volt az első uralkodó, aki megvált a rangjától. Mako hercegnő is hasonlóan cselekedett, amikor eljegyezte magát Kei Kumuroval. Az esküvőjüket azonban egy bizonyos ideig el kellett halasztaniuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet