Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Anyának lenni a világ legnehezebb mestersége – szokták mondani, és teljesen jogosan. Hiszen egy törékeny kisembert kell felkészíteni a nagybetűs életre. A feladat már önmagában igazi kihívás és hatalmas felelősség, ezt pedig megsokszorozzák a váratlan események, a természetes fejlődési folyamatokkal járó izgalmas helyzetek, illetve az a tény is, ha egyszerre több gyerekre oszlik a figyelem.

Ezzel a hatgyerekes Angelina Jolie sincs másként. Hiába a világ egyik legsikeresebb színésznője, anyaként – a magánéletben ő is egy átlagos ember. A filmcsillag egy frissen adott interjúban, őszintén beszélt arról, valójában mennyire nehéz neki helytállni az anyaság szerepében.

Jolie a brit Vogue magazinnak nyilatkozott a mostani életéről, az immár 20 évre visszatekintő jótékonysági tevékenységeiről, és arról is, milyen akadályokba ütközött a gyerekei nevelésével kapcsolatban. A színésznőt a Los Angelesi otthonában kérdezték a riporterek – mindössze 5 percnyi távolságra a volt férjétől, Brad Pittől. Angelina egy 45 éves, érett, erős nőhöz méltón, őszintén vallott az érzéseiről, továbbá jövőre néző filantróp terveiről is ejtett néhány szót.

A világsztár főként a családjáról mesélt – az utóbbi egy évben rengeteg időt volt otthon a gyerekekkel, akikkel sok vízválasztó élményt éltek meg együtt. Zahara például kórházba került, és nem úszta meg a sebészeti beavatkozást. Ugyanakkor sikeresen megszerezte a gépkocsivezetői jogosítványát, amiért az édesanyja rendkívül büszke rá. Pax pedig végzős középiskolás lett, bár a jelenlegi helyzet miatt messze sem élvezheti az utolsó gimis év varázsát.

„Nem így képzeltük el ezeket a pillanatokat. De a szülinapok továbbra is eljönnek, és úgy gondolom, mint ahogyan sokan másokat, minket összehozott, emberibbé tett ez az időszak. Van benne valami szép.” – magyarázta a színésznő.

Amikor a riporterek arról kérdezték, mennyire érzi magát boldognak, Angelina Jolie őszintén fogalmazott: „Nem tudom. Az utóbbi évek pokoliak voltak számomra. Arra összpontosítottam, hogy meggyógyítsam a családomat. Ez egy lassú folyamat, mint ahogy a jég is olvad, de érzem, ahogy a vér ismét folyni kezd az ereimben.

Még nem tartok ott, [hogy boldog legyek, szerk.]. De remélem jó úton járok. Vannak terveim erre nézve. Szeretek idősebbnek lenni. Sokkal jobban érzem magam, mióta betöltöttem a 40-et, mint amikor fiatal voltam. Talán, mert… nem is tudom… talán azért, mert az édesanyám nem élt valami sokat, így megérni ezt az életkort számomra inkább győzelem, mint ok a szomorkodásra.” – fogalmazott a színésznő.

Jolie arról is beszélt, miként óvják meg őt a gyerekei: „Imádom ezt. Alig várom, hogy betöltsem az 50-et – érzem, hogy 50 évesen is remek formában leszek. Bár valamelyik nap a trambulinon ugráltam, mire a gyerekek azonnal figyelmeztettek: ’Anya, ne, ne tedd ezt. Meg fogsz sérülni.’. Erre az jutott eszembe: ’Istenem, hát nem nevetséges? Egyik percben főhős vagyok egy akciófilmben, most pedig a gyermekeim arra intenek, ne ugráljak a trambulinon, mert bajom eshet!’ (…) Még ebben a korban is, pontosan tudom, hogy csak az számít, hogy szeretve érezzék magukat, biztonságban és egyensúlyban. Hogy ne lássák megsebezve azt, akit szeretnek. Hogy birtokolják a saját gondolataikat, és ne éljenek hazugságban.” – vallotta a filmcsillag.

Angelina azt is elárulta, milyen érzés szülőnek lenni, főként ha örökbefogadás útján vált azzá valaki: „Úgy érzem, óriási dolog, hogy ők elfogadnak engem, tudod? Ez rendkívül fontos egy anya, illetve sok szülő számára. Még annál is inkább, ha örökbefogadott gyerekei vannak. Nekik is téged kell választaniuk. Ez nem arról szól, hogy a szülők a család, melynek ők is tagjai lesznek. Ti együtt vagytok egy család.” – vélekedik a színésznő.

Hozzátette: „sosem voltam egy nyugton ülő típus. Bár mindig is sok gyerekre vágytam, és arra, hogy anya legyek, (…) ezt nem a hagyományos formában képzeltem el. Úgy érzem, hiányzik belőlem minden képesség, mely az otthon-ülős anyukákra jellemző. És csak azért tudok teljesíteni, mert a gyerekek viszonylag rugalmasak, és sokat segítenek, de alapjában véve nem vagyok jó ebben.” Mindemellett, „természetesen imádom őket, és úgy érzem, remek csapat vagyunk. (…) Anyám és én a legjobb barátok voltunk. Szerettem, amikor még kisbabák voltak, de most annál inkább, hogy éjszakába menően beszélgethetek a gyerekeimmel. Szeretem a kamasz éveket. Szeretem az idősebb éveket. Szeretek lógni velük.” – állítja Jolie.

Most éppen egy fiatalokat megcélzó projekten dolgozik – talán mert az ő gyerekei is lassan kirepülnek. Ennek kapcsán egy könyvet is publikálni szándékszik Ismerd meg a jogaidat (és tarts rájuk igényt) címmel. A cél, hogy segítsen a fiatal generációnak elindulni az úton, felismerni, mi vagy ki gátolja őket abban, hogy éljenek a jogaikkal, illetve hogyan kerekedjenek felül az akadályokon. Emellett a menekültek megsegítését is folytatja, az Egyesült Nemzetekkel karöltve.

Fotó: Flickr.comHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!