KezdőlapBulvárAz égő házba rohant az apa, hogy megmentse ikerlányait: „Ki kellett hoznom...

Az égő házba rohant az apa, hogy megmentse ikerlányait: „Ki kellett hoznom a kisbabáimat”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy édesapa súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor beszaladt az égő házba, hogy kimentse ikerlányait: „Ki kellett hoznom a kisbabáimat”.

Amikor Ray Lucas és Shi’Ann Brown rutinszerűen elszaladtak a sarki benzinkúthoz, nem aggódtak amiatt, hogy kislányaik otthon maradtak a rokonokkal. De ez alatt a 15 perces út alatt az életük teljesen megváltozott, és arra tértek haza, hogy csecsemőik bent rekedtek az égő házban.

„A házat elárasztotta a füst, láttam, hogy az anyám és az unokahúgom az ajtónál állnak, és teljesen kétségbe vannak esve.” – mondta Ray arról a rémisztő látványról, ami akkor fogadta őt és a barátnőjét, amikor visszatértek a michigani Eastpointe-ban található házukhoz.

A család úgy véli, hogy a tűz az alagsorban kezdődött, és onnan hamarosan az egész házra átterjedt. Bár a felnőtteknek sikerült időben kimenekülniük házból, nagyon féltek, mert a 18 hónapos csecsemők, Milan és Malaysia még mindig bent voltak.

„Egyszerűen csak tudtam, hogy ki kell hoznom a kisbabáimat. Csak ez járt a fejemben.” – mondta az édesapa.

Ray berontott a lángokban álló házba, ahol akkora volt a füst, hogy a férfi csak úgy tudott eljutni a gyerekekhez az alagsorban, hogy pontosan tudta emlékezetből, hol kell lennie az ágyuknak.

„Még a kezedet sem láttad az arcod előtt – tényleg csak a memóriának köszönhetően találtam meg a gyerekeimet, tudtam, hol vannak, és hogy juthatok el hozzájuk, mert mindig ugyanazt az útvonalat követtem oda.” – mesélte Ray.

Szerencsére Ray kijutott az égő házból, karjában a két kislánnyal. A gyerekeket kórházba szállították, és az intenzív osztályon ápolták, ahol megkapták a szükséges orvosi ellátást.

Az édesapát mindenki igazi hősként ünnepelte, amiért az életét kockáztatva mentette meg a lányait. A férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán, a nyakán és a karjain, és hosszú utat kell megtennie a felépülésig.

„Három napig átmenetileg vak voltam, és azt mondták, hogy így is nagy csoda, hogy látok. Égési sérülések vannak a karjaimon is, de a lényeg, hogy még mindenki életben van.” – mondta a bátor édesapa.

Ray a barátnőjével, ikerlányaikkal, valamint édesanyjával és unokahúgával lakott a házban. Szerencsére mindenki túlélte a tűzvészt, de a házuk teljesen leégett, és most lakhatatlan.

„A család mindent elveszített a tűzben. Az apa, Ray, most aggódik, mert sérüléseinek súlyossága miatt nem mehet vissza dolgozni.” – áll a család megsegítésére létrehozott GoFundMe oldal leírásában.

A család abban reménykedik, hogy elegendő pénz gyűl össze ahhoz, hogy bútorokat és ruhákat vásárolhassanak maguknak és a kisbabáiknak, de a kórházi számlák és egyéb kiadások fedezésére is pénzre van szükségük. A tűvészben ugyanakkor megsemmisültek Shi’Ann pótolhatatlan családi ereklyéi is.

Az adományok összege már meghaladta a 40 ezer dolláros célkitűzést, eddig 209 502 dollárt sikerült összegyűjteni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet