KezdőlapBulvárAz orvos fél lábon segítette világra a kisbabát, miután autóbalesetet szenvedett: „Tele...

Az orvos fél lábon segítette világra a kisbabát, miután autóbalesetet szenvedett: „Tele volt az arca üvegszilánkokkal”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Dr. George Alkhouri mindössze 10 percre lakik a munkahelyétől, a kaliforniai Mercedben található Dignity Kórháztól. Amikor megtudta, hogy egyik betege, Alyssa Stanghellini, vajúdni kezdett, és a baba szívverése riasztó mértékben lelassult, azonnal útnak indult a kórházba.

„Igazi forgószél volt az egész. Nagy fájdalmaim voltak, ezért csak megkönnyebbülést kerestem, és reméltem, hogy minden rendben lesz.” – mondta Alyssa.

„Pánikszerű helyzet volt, amikor egyszerűen csak nem tudod, mi történik.” – idézte fel az eseményeket Alyssa édesanya, Amanda Maxwell.

Dr. Alkhouri egy ideig otthonról követte az eseményeket, de amikor megtudta, hogy a köldökzsinór a csecsemő nyaka köré tekeredett, tudta, hogy azonnal be kell mennie a kórházba, és világra kell segítenie a babát.

De miközben a kórház felé tartott, balesetet szenvedett – egy ittas sofőr összeütközött az autójával.

„Az összes üveg darabokra tört, és az arcomba meg a kezembe fúródott.” – emlékezett vissza az orvos. Néhány perccel a baleset után egy rendőrtiszt érkezett a helyszínre, aki megengedte az orvosnak, hogy használja a telefonját, mivel az övé már nem működött. Dr. Alkhouri elsőként a kórházat hívta fel. „Mondtam, hogy mindent megteszek, hogy odaérjek. Amikor a rendőr hallotta, miről beszélünk, felajánlotta, hogy elenged, és elvisz engem.”

Szerencsére az orvosnak sikerült még idejében megérkezni a kórházba, és egy sürgősségi műtéttel világra segítette a kisbabát. „Nem gondoltam sem arra, hogy fáj a lábam, sem a vérre az arcomon vagy a kezemen.” – mondta az orvos. „Csak arra gondoltam, hogy fogok odajutni, és hogy hozom világra ezt a babát.”

„Végig fél lábon álltam a műtét alatt.” – tette hozzá. Sérülései ellenére Dr. Alkhouri sikeresen világra hozta Alyssa kisfiát július 2-án. A kisfiú teljesen egészséges és a Bradley Stangthelini nevet kapta.

Amikor Alyssa megtudta, mi történt a szülés előtt, hihetetlenül hálás volt az elhivatott orvosnak. „Hallottam, ahogy az ápolónők azt mondták, hogy a sebész autóbalesetet szenvedett a kórházba jövet.” – mondta Alyssa.

„Most, hogy ismerem a tényeket, hogy üvegszilánkok voltak az arcában, megsérült a lába, és fél lábon segítette világra Bradley-t a műtőben, igazán figyelemreméltónak tartom.” – tette hozzá Alyssa édesanyja.

Senki nem tudhatja, mi történt volna, ha Bradley nem kapja meg időben a szükséges orvosi segítséget. „Nem tudom, itt lenne-e most velünk Bradley, ha az orvos nem ér be a kórházba idejében.” – mondta Alyssa.

Dr. Alkhouri azt mondta, egyszerűen csak örül annak, hogy a dolgok végül jól alakultak. „Nagyon örülök, hogy egészségesnek látom Alyssát és a kisbabáját, és annak, hogy együtt lehetnek.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet