Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Köhögni kezdett, és gyengének érezte magát, de azt gondolta, csak egy jelentéktelen megfázásról van szó. Lefeküdt, és megpróbált elaludni kínzó fejfájása mellett, ám reggel a barátnője eszméletlenül talált rá. Az orvosok 10% esélyt adtak arra, hogy életben marad. Mi történt ezután?

A fotó csak illusztráció!

A 34 éves manchesteri férfi tragikus története felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos orvoshoz fordulnunk, ha a megfázás kellemetlen tünetei nem akarnak szűnni. A megfázás, hűlés tünetei télen gyakran kínozhatnak bennünket, és nem szabad őket figyelmen kívül hagyni.

John Webster egy súlyos megfázás tüneteit tapasztalta, fejfájást, hasmenést, köhögést és lázat, de úgy döntött, az is segít, ha alaposan kipiheni magát, úgyhogy lefeküdt, nem is gyanítva, mi történik majd. Reggel a barátnője ijedten tapasztalta, hogy a férfi nem válaszol, ha szólítja, pánikba esett, és mentőt hívott.

Az orvosok hamarosan megérkeztek, és miután megvizsgálták a férfit, megállapították, hogy nem egyszerű hűlésről van szó, hanem agyhártyagyulladásról. A szakemberek kezdettől fogva fenntartásokkal viszonyultak a túlélési esélyeihez, de elsősegélyt nyújtottak neki, és kórházba szállították.

Miután minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék az életét, az orvosok a család beleegyezését kérték, hogy lekapcsolhassák John Webstert a gépekről, mivel a fertőzés már a teljes szervezetét érintette. A család végül beleegyezését adta.

„Nagyon feldúlt voltam. Amikor visszajöttem a kórházból, egy barátom segítségére volt szükségem. Nem akartam bemenni a hálószobába, mert tudtam, hogy pontosan úgy érezném magamat, mint amikor Johnt bevittük a kórházba. Nagyon nehéz. Rá gondolok, és minden nap hiányzik. Még az ágy mellett tartom a képét. Amikor először hazajöttem, majdnem egy hétig a kanapén aludtam” – mondta a férfi barátnője a thesun.co.uk-nak.

A történet tragikusságát fokozza, hogy mielőtt a férfi rosszul lett volna, éppen a négy éves évfordulójukat ünnepelték. John Webster barátnőjét lesújtotta a veszteség, annál is inkább, mivel az egész nagyon rövid idő leforgása alatt történt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!