KezdőlapBulvárCeline Dion gyerekei attól félnek, hogy az énekesnő belehal a gyógyíthatatlan betegségébe

Celine Dion gyerekei attól félnek, hogy az énekesnő belehal a gyógyíthatatlan betegségébe

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Celine Diont hivatalosan 2022 decemberében diagnosztizálták a stiff person szindróma nevű degeneratív betegséggel, de sokáig titokban tartotta az állapotát.

Most a hamarosan megjelenő I Am: Celine Dion című dokumentumfilmjében nyíltan beszél a betegséggel folytatott küzdelméről, és többek között azt is bevallotta, hogy a gyerekei félnek attól, hogy elveszíthetik az édesanyjukat.

Két évvel azután, hogy ritka betegségére először fény derült, az 56 éves énekesnő úgy döntött, elmondja, milyen hatással volt az az életére. Celine a héten újabb szívszorító vallomást tett, miközben új dokumentumfilmjét népszerűsítette.

A Sunrise-nak elmondta, hogy fiai, Nelson, Eddy és Rene-Charles aggódnak, hogy elveszíthetik az édesanyjukat. „Nincs mellettem az édesanyám. Nincs mellettem az édesapám. A gyerekeim félnek, mert elvesztették az apjukat, és most azon gondolkodnak, vajon én is meg fogok-e halni. Nem akarok meghalni, és nem akarok hazudni. Megijedtem. Ez az állapot életveszélyes lehet” – mondta az énekesnő az interjúban.

Celine Dion korábban azt is bevallotta, hogy a diagnózisát megelőző években életveszélyes gyógyszerfüggőség alakult ki nála, mert így próbálta enyhíteni az izomgörcsöket, amiknek akkor még nem ismerte az okát.

Celine Dion
Fotó: Today Show/NBC News

A stiff person szindróma egy ritka neurológiai rendellenesség, amely progresszív izommerevséget okoz, és izomgörcsöket okoz. Ezek a görcsök előfordulhatnak bárhol az egész testben, a hasizomban, bordákban, gerincben, stb.Az énekesnő a Today műsorvezetőjének, Hoda Kotbnak elmondta, hogy a diagnózisát megelőzően rendszeresen szedett dizaepámot fellépések előtt, hogy ellazuljon, és egyre jobban növelte az adagját, de nem volt tisztában ennek veszélyeivel.

„Őszintén szólva nem tudtam, hogy ebbe bele is halhatok” – mondta. „Bevettem például egy fellépés előtt 20 milligramm váliumot, de mire az öltözőmből a színfalak mögé értem, már el is múlt a hatása.”

Dion elmondta, hogy ahogy a szervezete hozzászokott a gyógyszerhez, 20 perc után újra érezte a tüneteket, ezért elkezdte növelni az adagot, és végül már naponta akár 90 milligrammot is bevett belőle, ami életveszélyesnek számít.

Az orvosok segítségével azonban a világjárvány alatt leszoktatta magát a gyógyszerekről. „Mindent abbahagytam, mert már nem hatott” – magyarázta.

Visszagondolva Dion azt mondta, hogy időt kellett volna szakítania arra, hogy megtalálja a probléma forrását, ahelyett, hogy erőltette volna a fellépéseket, de ez akkoriban történt, amikor a férje, Rene Angelil a gégerákkal küzdött, és 2016 januárjában meghalt, ezért az énekesnő inkább a munkába menekült, és nem fordított figyelmet a saját tüneteire.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet