Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Craig Mazin filmsorozata, a Csernobil egyik napról a másikra vált minden idők legnépszerűbb TV-sorozatává. A produkciót az egész bolygó tűkön ülve követte, és amint az ilyen esetben várható volt – vagy nem, a nukleáris katasztrófa helyszíne felkapott turisztikai attrakcióvá vált.

Amióta befutott a sorozat, az Ukrajnában lévő Pripjaty településen 30-40%-kal ugrott meg az idegenforgalom. A fantomvárost felkeresők zöme főként huszonéves, meggondolatlan fiatal, aki elsősorban azért utazik oda, hogy szexi fotókat készítsen az Instagramra ahelyett, hogy megértené, a 33 évvel ezelőtt bekövetkezett nukleáris katasztrófa helyszíne még ma is életveszélyesen sugárzó – adja hírül a The Guardian.

A közösségi hálót elözönlötték a fényképek – egyesek kevésbé helyénvalók, mások egyenesen provokatívak, melyek a Csernobili Atomerőmű közelében készültek. A védőruha is pusztán egy kellék, amit bátran le lehet tolni egy sikeres kattintás érdekében.

Craig Mazin rendező nemrégiben közzétett egy üzenetet, melyben arra kéri a fantomváros látogatóit, mutassanak tiszteletet azok iránt, akik életüket vesztették a nukleáris robbanásban.

„Nagyszerű, hogy a Csernobil sorozat ennyire felpezsdítette a turizmust a veszélyes zónában. Viszont igen, láttam a fényképeket is, melyek a közösségi médiában keringenek. Ha látogatóba mentek oda, kérlek jusson az eszetekbe, hogy Csernobil egy szörnyű katasztrófa helyszíne volt. Viselkedjetek tehát ehhez méltón, és mutassatok tiszteletet azok iránt, akik feláldozták magukat, és akik szenvedtek.” – fogalmazott a rendező.

A Csernobil sorozat vezeti most az IMDB listát, és lekörözte még a Trónok harcát is, ami eddig verhetetlennek bizonyult. Az 5 epizódba tömörített történet minden idők legsúlyosabb atomkatasztrófáját mutatja be, és sokat megmutat az akkori szovjet mentalitásból. Természetesen, a tálalás nem tetszett az oroszoknak, ezért most ők is elkészítik a saját változatukat. A sorozatuk eltér majd a HBO verziójától, mivel arra fognak összpontosítani, hogy a tudtunkra adják, a CIA amerikai titkosszolgálat is ludas volt a balesetben.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!