KezdőlapBulvárCsodával határos módon felébredt a kómából a 6 éves, miután egy fűnyíró...

Csodával határos módon felébredt a kómából a 6 éves, miután egy fűnyíró miatt vasdarab repült a fejébe

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy hatéves kisfiú kómába esett, miután egy fűnyíróból kipattanó 30 centiméteres vasdarab a koponyájának csapódott. A kezdeti megpróbáltatások után csodával határos módon magához tért, és úgy tűnik, hogy egyre jobban halad a gyógyulás útján.

Alex Hook súlyos agykárosodást szenvedett egy vasdarab miatt, miközben ő ártatlanul játszott, és semmit sem sejtett a bekövetkező tragédiáról. Alex azonban a Gondviselésnek köszönhetően megmenekült, és két héttel a baleset után elhagyta az intenzív osztályt.

Alex nagynénje, Michelle Koertgen (55) elmondta, hogy végre nyugodtak, és örülnek, hogy tud beszélni, és felismeri őket.

Michelle nővére, a 49 éves Caryn Hook, Alex édesanyja rögtön értesítette telefonon, amikor a kisfiú életjelet adott.

„Sírni kezdett – csodálatos volt, mert nem gondoltuk, hogy hallunk-e még valaha ilyet. Szörnyű volt, hogy sírt, de egyben csodálatos is. Hallottam, hogy Caryn annyira meglepődött, hogy a sokktól leejtette a telefont, de azt is hallottam, hogy beszél hozzá” – mondta Michelle.

A család felidézte a szeptember 10-én történteket, elmesélték, hogy egy kertész épp a füvet nyírta, közvetlenül a Riverview Elementary iskola mögött,, ahol a gyerekek máskor is játszani szoktak. Körülbelül 11 óra 30 perckor a fűnyíró elakadt és feldobott egy vasdarabot, és az iskolát övező drótkerítésen keresztül pont Alexet találta fejbe. A fiú rögtön elvesztette az eszméletét, nem sokkal később mentőhelikopterrel szállították a milwaukee-i gyermekkórházba, miközben a mentősök megpróbálták stabilizálni az állapotát.

A CT-vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy koponyatörést szenvedett, azonnal sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, hogy eltávolítsák a vérzést okozó töredéket. A műtétet követően Alex szeptember 21-ig mesterséges kómában volt, majd levették a lélegeztetőgépről.

„Szerencsések vagyunk, hogy magához tért, de nemsokára újabb műtét vár rá, hogy 3D-s nyomtató segítségével helyettesítsék a koponyából letörött részt. Felkelt és eszik, de valami vírus megtámadta, mert lázas. Kissé aggodalomra ad az is okot, hogy a bal oldalán állandóan folyadék halmozódik fel. Kezelik a fertőzések miatt, de még azt sem lehet tudni, hogy fog-e tudni járni” – mondta Alex édesanyja.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet