Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Csongrádi Kata sosem szokott főzni, de a Hal a tortán kapcsán megváltozott a hozzáállása. Vacsoravendégei körében olyan sikert aratott különleges menüje, hogy elhatározta: ezentúl gyakrabban ragad majd fakanalat.

Olyan izgatottan készült a saját vacsorájára Csongrádi Kata, hogy előzőleg egész éjjel nem aludt. Ugyanis a férje betegsége miatt 15 éve nem jártak náluk vacsoravendégek. Ráadásul a színésznő nem is tud főzni. Legalábbis egészen idáig ezt hitte magáról.

„Olyannyira nem volt önbizalmam a vacsorával kapcsolatban, hogy rendeltem egy grillcsirkét is, nehogy a vendégeim éhen maradjanak. A szomszédasszonyomat is áthívtam, hogy segítsen felismerni, melyik az ánizs és melyik az articsóka.” Kata úgy döntött, inkább a szellemi táplálékra helyezi a hangsúlyt, és a vacsora köré varázsol különleges hangulatot. Egyiptomi stílusban díszítette a lakást: hieroglif írással készített ültetőkártyákat, menülapot és még a függönyt is hieroglifák díszítették. A fogások a Nofretéte lehelete, ölelése és csókja elnevezéseket kapták, és a róla szóló musical részleteit hastáncosok kíséretében adta elő Kata.

„Azt gondoltam, ha ezek után még ráadásul ehetőt is sikerül varázsolnom a Szilárd által adott alapanyagokból, az már tényleg csak Hal a tortán.” Márpedig Katának sikerült a bravúr, egyes fogásokból még többször is szedtek a vendégek. „Akkora önbizalmat adtak, hogy arra gondoltam, ezután talán mégis fogok főzni. Ennyi figyelmet és szeretetet még semmilyen produkció kapcsán nem kaptam tévésektől.”

Az utolsó estén Schmuck Andor mindenkinek egy kupát adott ajándékba, jelezve ezzel, hogy mindannyiukat győztesnek tartja. Csongrádi Katát ráadásul azzal is meglepte, hogy márciusban a Tisztelet Társasága őt tünteti ki a Tisztelet díjával, melyet minden évben egy neves személyiségnek adnak át a Papp László Sportaránéban. Eddig Vitray Tamás, Juszt László, Aradszky László, valamint Korda György és Balázs Klári vehették át a díjat a korábbi években.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!