KezdőlapBulvár„Csúnyának neveztek - de többé már nem rejtem el az anyajegyemet!”

„Csúnyának neveztek – de többé már nem rejtem el az anyajegyemet!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 28 éves Amy az angliai Yorkshire-ből régebben smink alá rejtette az arcán található anyajegyet. Az úgynevezett naevus flammeus (vagy tűzfolt) a bőr szintjén elhelyezkedő, veleszületett, kisebb-nagyobb felületű piros foltot jelent, a kis erek ártalmatlan tágulatai okozzák. Ezek a foltok leggyakrabban az arcon és a nyakon jelennek meg, általában egy életen át megmaradnak, és a korral mélyül a színük.

Amy sokáig küzdött önbizalomhiánnyal a fél arcát borító anyajegy miatt, és régebben ki sem mozdult volna otthonról smink nélkül, de mára már megtanulta elfogadni önmagát úgy, ahogy van, és nem takargatja az anyajegyét. Tinédzser korában volt a legalacsonyabb az önbizalma, amikor minden lány elkezdett sminkelni, és az emberek rosszindulatú megjegyzéseket tettek rá, például azt mondták neki, hogy csúnya, vagy azt kérdezgették tőle, mi történt az arcával, talán verekedésbe keveredett?

Amy nagyon nehezen talált megfelelő sminket, amivel eltakarhatta az anyajegyét, de nem akarta, hogy az emberek smink nélkül lássák, ezért anélkül ki sem lépett az utcára.

„Amikor sminket viseltem, úgy éreztem, hogy senki nem bámul meg, és én is csak olyan vagyok, mint bárki más, de ha nem viseltem sminket, úgy éreztem, hogy mindenki engem bámul, és az emberek azon gondolkodnak, mi történhetett az arcommal.” – mondta Amy. Annak idején egy fél órát-órát szánt a sminkelésre. „A smink önbizalmat ad nekem, úgy érzem, hogy így kimehetek, és jól érezhetem magamat.” – mesélte.

Néhány évvel ezelőtt azonban megosztott egy smink nélküli képet magáról a közösségi médiában, ami gyorsan népszerűvé vált, és a rengeteg támogató hozzászólás bátorságot adott neki, hogy felvállalja önmagát. Bár még most is sminkel, már nem célja elrejteni az anyajegyét, és modellként olyan képeket is vállal, amelyeken nem visel sminket, így jól látható az anyajegye is.

„Sminkkel és anélkül egyaránt készülnek képek a fotózásokon. Mindig is ki akartam próbálni mindkettőt, mert szeretem, hogy megmutathatom az anyajegy szépségét, és azt, hogy rendben van, ha más vagy. A valódi bőr teljesen rendben van, nem kell állandóan filter vagy smink mögé bújni. A világ elfogad téged úgy, ahogy vagy. Az anyajegyem nem akadályozta meg ezt.” – mondja Amy.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet