KezdőlapBulvárEgész életében a biológiai anyját kereste: 35 évvel azután találta meg, hogy...

Egész életében a biológiai anyját kereste: 35 évvel azután találta meg, hogy örökbe adta!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Stacey Faix 15 éves volt, amikor örökbe adta a kisfiát, így döntött, abban a pillanatban nem tehetett másképp. A fiú egész életében a biológiai anyját kereste, majd több mint három évtizeddel később megtalálta.

Soha nem felejti el azt az érzést, amikor le kellett mondania a fiáról, élte tovább az életét, de tudta, hogy mindig üresen marad egy hely a szívében. A fiút egy pennsylvaniai család fogadta örökbe, és Stephen Strawn-nak nevezték el.

“Lányanya voltam, nem tarthattam meg a gyerekem, nem tudtam volna felnevelni” – mondta Stacey Faix.

A fiúnak boldog élete volt, jelenleg 35 éves, felnőtt, túl van a katonaságon, és megházasodott, de soha nem fogja elfelejteni, hogy őt tulajdonképpen örökbe fogadták. Stephen feltett vágya volt mindig, hogy megkeresse a biológiai anyját.

Fotó: TheSocialVoiceProject/YouTube

“Évekig kerestem, de állandóan zsákutcába futottam. Az anyakönyvi kivonatom elveszett, és ez csak még jobban megnehezítette a dolgokat. De valahogy mindig láttam a fényt az alagút végén” – mondta Strawn az ABC News-nak.

Végül 2017 novemberében egy új törvény lépett hatályba, amely lehetővé tette az örökbefogadottak számára, hogy kérhessék a születési anyakönyvi kivonatukat a vér szerinti szüleik azonosságával. Ez a törvény segített Strawnnak 2018. április 16-án végre megtalálni biológiai anyját.

Strawn meglepődött, amikor megtudta, hogy édesanyja a veteránokat támogató Piros, Fehér és Kék csapat (RWB) pittsburghi csoportjának tagja. Ez is egy bizonyíték arra, hogy “az alma nem esik messze a fájától”.

Fotó: TheSocialVoiceProject/YouTube

Stephen Strawn miután megtudta, hogy az anyja is futni fog a maratonon, felvette a kapcsolatot a pittsburghi csapat elnökével, hogy titokban megszervezze az összejövetelt. A találkozóról készült videót feltöltötte a YouTube-ra, amelyben látható, hogy az anyja egy levelet vesz át. A levélben ez állt: “13.075 nap telt el azóta, hogy utoljára láttál”.

Az örömkönnyes találkozás után anya és fia együtt futották le a félmaratont. “Azt üzenem azoknak az anyáknak, akik bármilyen okból el kellett hagyják a gyermeküket, hogy soha ne veszítsék el a reményt” – mondta Faix.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet