Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A koreai Netflix-sorozat, ami megjósolta a koronavírust: A My Secret Terrius az ötödik legnézettebb produkció Nagy Britanniában.

A 2018-ban megjelent Netflixes koreai dráma, amely egy halálos koronavírust mutatott be, a streaming szolgáltató ötödik legnézettebb produkciója lett Nagy Britanniában.

A sorozatban az egyik karaktert figyelmeztetik egy influenzához hasonló vírusra, amelynek lappangási ideje 14 nap is lehet, a tüdőt támadja meg, és nincs ellene védőoltás. A sorozat 10. epizódjában említik meg a halálos betegséget, egy orvos azt mondja róla: „A koronavírus a légutakat támadja meg”, majd hozzáteszi: „A helyzet még súlyosabb, mivel a koronavírus lappangási ideje 2-14 nap is lehet.”

„Ez a vírus közvetlenül a tüdőt támadja meg mindössze öt perccel azután, hogy érintkezésbe kerülünk vele.” – mondja még az orvos az említett epizódban.

Amikor pedig arról kérdezik, létezik-e gyógymód, azt válaszolja: „Jelenleg nincs oltás a vírus ellen.”

Egy másik jelentben gyerekeket láthatunk, akiket éppen alapos kézmosásra tanítanak, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Mindez nagyon hasonló ahhoz a helyzethez, amely most uralkodik az egész világon.

A múlt héten egy önjelölt pszichológus könyvének eladásában is jelentős növekedés állt be, mivel utalt egy koronavírushoz hasonló világjárvány kitörésére, amely „2020 környékén indul útjára”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!