KezdőlapBulvárEgy édesanya kálváriája: mindhárom gyereke légzési problémás, a penészes falak miatt!

Egy édesanya kálváriája: mindhárom gyereke légzési problémás, a penészes falak miatt!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A penész az, amit senki nem kíván a lakásban. Mert ha egyszer megjelenik, pokolian nehéz megszabadulni tőle. Ráadásul, ha nincs megfelelően kezelve a helyzet, a penész komoly egészségügyi problémákat okoz, melyek akár maradandó károsodást is eredményezhetnek. Ettől fél Marzena Piatkowska, egy brit anyuka, akinek a gyermekei máris a bőrükön érzik a penészes falak negatív következményeit.

A nő elmesélte, hogy tavaly október óta gyakorlatilag ellepte az otthonát a penész, és az égvilágon semmit sem tud tenni ellene. Megpróbálta eltávolítani a foltokat, és páraelszívót is használ, de eredménytelenül. Azt állítja, a beázó tető okozza a gondokat, a főbérlője viszont őt hibáztatja, amiért penészessé vált az otthona.

Marzena és családja három éve él az ingatlanban, a penésszel viszont 2022 októberében találkozott először. Azonnal jelentette a problémát a főbérlőnek, aki hívott is egy szakembert a helyzet felmérésére – írja a Mirror.co.uk.

A családanya viszont azt állítja, az illető „nem látta a problémát, mert csak ült a kanapémon, és nem ellenőrizte a házat. A jelentése szerint az én hibám volt. Hogyan lehet az én hibám?” – kérdezte Marzena, akit azzal vádol a lakás tulajdonosa, hogy nem szellőztet megfelelően, mert ha megtenné, nem lenne tiszta penész az otthona.

A nő azt is elmondta, hogy mindhárom gyermeke – egy 9 és egy 6 éves, illetve egy 6 hónapos kisbaba –, szteroidos kezelésre és inhalátorra szorult, mert annyira köhög a lakásban uralkodó dohos levegőtől. Mi több, neki is légszomja és mellkasfájdalma van, és attól fél, hogy a mentális egészsége is megborul, ha sokáig így kell élnie.

Egy édesanya kálváriája: mindhárom gyereke légzési problémás, a penészes falak miatt!

„A gyerekeim azt mondják, hogy nem akarnak ott élni. A hatéves lányom azt kérdezi, hogy elköltözhetnénk-e, mert olyan sok a nedvesség. Nem akarnak ott élni. Nagyon feldúlt vagyok, annyira érzékeny vagyok, és nem tudok semmit sem tenni, hogy segítsek nekik. Mellkasi fájdalmat és szorítást érzek a mellkasomban” – panaszkodott az édesanya, hozzátéve, bár a hibás tetőt azóta megjavították, „még mindig rengeteg penész van az emeleten és a földszinten”.

A falak beáztak, nedvesek, és nem tudnak kiszáradni, ráadásul hidegek.

„Állandóan fázunk, mert az összes fal nedves, és bekapcsoljuk a fűtést, de a ház akkor is hideg, nem számít, mennyi ideig van bekapcsolva a fűtés, mindig hideg van. Próbáltuk már szárítani a falakat, de a gyerekeim egyre rosszabbul vannak” – részletezte Marzena.

A főbérlő egy nedvességvizsgálatot is elrendelt, melyből kiderült, „a nedvesség kondenzációs nedvesség”. A ház falai ugyanis hőszigeteltek, így ha az ablakokat nem nyitják ki, a nedvesség nem tud távozni a lakásból.

„Az állott levegő csapdába esik, ami nedves ablakokat és falakat okoz, ami végül dohos szagokhoz és penészesedéshez vezet. A páratartalom magas volt az ingatlanban, 75-77% között mozgott” – állt a jelentésben, mellyel Marzena nem tud mit kezdeni.

A problémája fennáll, és senki sem hajlandó segíteni rajta. Mi több, arra is felhívták a nő figyelmét, hogy ha nem szellőztet megfelelően, a helyzet csak rosszabbodni fog.

A világháló népe azonnal lecsapott az édesanyára, és alaposan kioktatta őt, hány óránként mennyi időre kell kinyitni az ablakokat, hogyan kell hatékonyabbá tenni a páraelszívót. De mi van, ha tényleg nem az ő hibája?

Fotók: GrimsbyLive

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet