Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Diplomás párterapeuta lett Erdélyi Mónika, így mostantól nagy szakértelemmel várja azokat a problémával küzdő párokat, akiket válaszút elé állított az élt.

erdelyi-monika
Fotó: Fem3Café/Facebook

Bár sokan mennek azzal a konkrét kérdéssel hozzá, hogy együtt maradjanak a párjukkal vagy sem, Mónika nem ad erre konkrét választ. Nem befolyásolja a párok döntését, csupán választási lehetőségeket mutat fel, és iránymutató kérdéseket intéz a párokhoz.

Erdélyi Mónika mindenkinek évente egyszer kötelezővé tenné a párterápiát, és akkor talán nem lenne ennyi boldogtalan kapcsolat, ilyen sok válás. Mónika úgy érzi, hogy megtalálta önmagát és révbe ért, hiszen már 18 éves korában színésznő szeretett volna lenni vagy pszichológus. Úgy érzi, hogy ez most számára a vegytiszta boldogság, ennél jobb állapotban nem is lehetne.

“Azt hirdetem a terápián is, hogy nem kell feltétlenül minden kapcsolatot megmenteni. Persze úgy indulunk neki, hogy megadunk minden esélyt, de, ha két ember nem talál, vagy nincsen közös jövő, akkor nincsen amiért erőltetni” – mondja Mónika.

A párterapeuta csak egy asszisztens, aki segétkezik az egész folyamatban, utat mutat, hogy mindenki a saját erőforrásaiból tudjon merítkezni. Kezdetben külön-külön jönnek a párok, és általában a nő az, aki először felkeresi a szakembert. A férfiak nagyon makacsok, nehéz őket szóra bírni, és általában már egy-két találkozás után letudják magukban a dolgot. A speciális kérdezési technikának köszönhetően aztán annyira megnyílnak az emberek, hogy általában mindenki sír. Főleg a férfiak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!