KezdőlapBulvárFeladta a karrierjét a családja kedvéért: „Egy nőnek otthon a helye, boldogabb...

Feladta a karrierjét a családja kedvéért: „Egy nőnek otthon a helye, boldogabb vagyok, mint valaha!”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Hiába rohan a világ őrült tempóban, vannak, akik még mindig az ősi hagyományokban hisznek, legalábbis ami a családot és a gyereknevelést illet. Alexia Delarosa, egy 29 éves, kétgyermekes anya például úgy döntött, feladja a karrierjét, hogy háziasszonyként éljen, és csak a gyermekeivel és a családjával törődjön.

Alexia az Egyesült Államok-beli San Diegóból származik, és bár fiatal, a modern világ szülöttje, mégsem tartja fontosabbnak a karrierjét a családjánál. A gyermekei érdekében úgy döntött, feladja az állását, és otthon marad.

Ahelyett, hogy az önéletrajzát fényesítené, ő inkább főz, takarít és gondoskodik két gyermekéről, ahogyan azt évtizedekkel ezelőtt a nők tették. A férje viszont elmegy dolgozni, és eltartja a családot.

Alexia ragaszkodik ahhoz, hogy a nők helye otthon van, és el is magyarázta, mi vezette őt ehhez a döntéshez: gyerekkorában az édesanyja sokat volt távol, ezért nem akarta megismételni a „történelmet” és elhanyagolni a gyerekeit.

„Anyám dolgozott, élvezte a családjától távol töltött időt. Mindig is hagyományos családot akartam. Imádtam az ötvenes évek stílusában élni, amikor a nők otthon maradtak, és gondoskodtak a házról, a férjről, a gyerekekről, míg a férfi dolgozni ment” – részletezte a nő.

„Sok olyan filmet néztem, ahol a nők otthon maradtak és takarítottak a férjük után, ez nagyon romantikusnak és egyszerű, szép életnek tűnt. Ez rezonált velem” – tette hozzá a kétgyermekes anyuka.

Alexia arról is beszámolt, hogy a 37 éves férjével, Matthew-val az első találkozásuk óta beszéltek erről a témáról, és ő is egyetértett az életmóddal.

„Amikor terhes lettem az első gyermekünkkel, az immár kétéves Archerrel, úgy döntöttem, hogy otthon maradok vele. Volt egy pékségem, ahol részmunkaidőben otthonról dolgoztam, de amikor terhes lettem a második gyermekünkkel, aki most egyéves, úgy döntöttem, hogy csak a gyerekekre koncentrálok. Több mint boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a szerepet” – vallotta be az édesanya.

Matthew egyébként egy kávézó tulajdonosa és alkalmazottja, miközben a felesége főállású háziasszony és anyuka. Arra a kérdésre, hogy milyen egy nap az életében, Alexia így válaszolt.

„Reggel fél hatkor kelek, reggelit készítek magamnak és a gyerekeknek, majd takarítok. Játszom a fiúkkal, néha elmegyünk a kávézóba a férjemhez, és néha sétálunk a parkban. Délutánonként inkább vacsorát készítek, megfürdetem a gyerekeket, felkészítem őket a fürdésre” – magyarázta a nő, akinek így teljes az élete.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet