KezdőlapBulvárGalambos Lajos egyre rosszabb állapotban van, mégsem engedik ki a börtönből

Galambos Lajos egyre rosszabb állapotban van, mégsem engedik ki a börtönből

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Otthonápolási kérelmet nyújtott be Galambos Lajos, ám azt most jogerősen is elutasították, így a zenésznek továbbra is börtönben kell maradnia. Ügyvédje szerint a hír csak rontott az egészségi állapotán, ennek ellenére már a jövőjét tervezi.

Galambos Lajos ügyvédje, Csontos Zsolt elmondta, ügyfele állapota nem jó, bár korántsem olyan súlyos, mint azt több helyről is hallani lehet. A mulatós sztár nincs életveszélyben, jelenleg épp 3 év 6 hónapos börtönbüntetését tölti.

Galambos Lajos betegségére hivatkozva próbálta megúszni a börtönbe való vonulást, de végül ez nem sikerült neki. Most pedig másodfokon is elutasították az az otthonápolási kérelmét.

„Meg tudom erősíteni a híreket, sajnos, valóban így történt. A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását” – mondta Galambos Lajos ügyvédje a Blikknek.

Ügyvédje szerint a hír teljesen letaglózta védencét, de végül összeszedte magát és már a jövőjét tervezi, ám a bíróság döntése sokat rontott az egészségi állapotán.

„Továbbra is igaz, hogy szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók. Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg” – mondta Galambos ügyvédje.

Galambos Lajost 2022 decemberében ítélték másodfokon 3 év hat hónap börtönbüntetésre áram-, gáz- és vízlopási ügye miatt. A zenész csaknem 7 évig tartó perében mindvégig ártatlannak vallotta magát, ám végül nem kerülhette el a börtönt, amelynek letöltését 2023 áprilisában kezdett meg.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet