A kritikus séf sokszor kéretlen modorától sokaknak feláll a szőr a hátán, viszont meg kell hagyni, remek szakember, és sokszor van igaza. Az élet pedig már csak ilyen, sokszor az arcunkba vágja az igazságot, ami előbb-utóbb úgyis kiderül.
Gordon Ramsay évtizedek óta szembesíti a nagyközönséget azzal, hogy melyek azok az ételek, amit sose együnk meg.
A sztárséf most lerántja a leplet, és bizony sokszor nem éppen jól eső módon “oszt ki” éttermeket. De ha valakinek, neki aztán elhihetjük, hogy hol és mit szabad vagy éppen mit nem szabad megenni.
Ha egy étlapon azt látjuk, hogy “Különleges fogások”, és legalább tíz ilyen van felsorolva, soha ne dőljünk be neki – mondja a séf, mivel ez leginkább azt jelenti, hogy minél hamarabb meg szeretnének szabadulni ezektől az ételektől.
Gordon arról is beszélt, hogy a repülőn felszolgált ételeket soha nem enné meg. Biztos forrásból tudja ugyanis, hogy miből és milyen körülmények között készülnek ezek az ételek, ugyanis 10 évet dolgozott légitársaságoknál. A repülőn felszolgált ételek nem kevés időt állnak valahol, mielőtt “frissen” feltálalnák nekünk.
Gordon Ramsay utazás előtt legszívesebben a londoni Heathrow repülőtéren található “Plane Food” nevű éttermében eszik, és inkább nem nyúl hozzá a fedélzeti menühöz.
Ha nem tud a saját éttermében enni, akkor csak valami könnyű harapnivalót fogyaszt egy olasz bárban, egy kevés sonkát, egy kis pohár vörös bort, néhány szelet almát vagy körtét, parmezán sajttal.