KezdőlapBulvárHarry herceg teljesen összetört Erzsébet királynő temetésén: nem tiszteleghetett a nagymamája előtt

Harry herceg teljesen összetört Erzsébet királynő temetésén: nem tiszteleghetett a nagymamája előtt

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A sussexi hercegnek megtiltották, hogy tisztelegjen nagymamája, II. Erzsébet királynő temetésén, miután ő és felesége, Meghan 2020-ban lemondtak a királyi családban betöltött magas rangú pozíciójukról.

A temetési menet során Harry herceget a család többi, katonai egyenruhát viselő tagja mellett fotózták le. Miközben rokonai katonai tisztelgést hajtottak végre, Harry leszegett fejjel állt nagymamája koporsója előtt.

A királynő koporsója mögött sétáló királyi családtagok közül Harry töltötte a legtöbb időt a hadseregben, és ő a védnöke egy olyan jótékonysági szervezetnek is, amely a beteg vagy sérült katonák sporton keresztül történő rehabilitációját támogatja.

Harry 10 évig szolgált a hadseregben, százados rangig emelkedett, és két alkalommal szolgált Afganisztánban. A Királyi Tengerészgyalogság főkapitányi posztjától is megfosztotta a királynő, amikor lemondott királyi szolgálatáról.

Csak a hétvégi virrasztáson viselhetett katonai egyenruhát, amelyen ő, testvére, Vilmos walesi herceg és unokatestvéreik álltak a királynő koporsója mellett. A hírek szerint Harryt lesújtotta, hogy egyenruházatáról levették II. Erzsébet királynő „ER” monogramját – írja a Filantropikum.com.

III. Károly király kérésére 2020 óta először viselte a katonai egyenruháját.

A herceg egyenruhájáról hiányoztak a néhai uralkodó monogramjai, amelyek a bátyja, Vilmos herceg egyenruhájának vállán és a kegyvesztett York herceg egyenruháján is szerepeltek, amikor ő is katonai egyenruhát öltött a virrasztáshoz.

András herceg volt a királyi család egyetlen másik tagja, aki részt vett a gyászmenetben, és nem viselt katonai egyenruhát. Erzsébet királynő gyászszertartása után Meghan Markle könnyekbe tört ki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet