KezdőlapBulvárII. Erzsébet királynő tudta, hogy meg fog halni

II. Erzsébet királynő tudta, hogy meg fog halni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

II. Erzsébet királynő „tudta, hogy nem tér vissza Balmoralból” – mondja a Vanity Fair tudósítója, Katie Nicholl.

Katie Nicholl úgy véli, hogy a királynő a skóciai rezidenciáján, Balmoralban akart lenni arra az esetre, ha meghalna – ahelyett, hogy a Buckingham-palotában vagy Windsorban tartózkodna. A királynő „tudta, hogy nem fog visszatérni Balmoralból, és ott akart maradni”.

II. Erzsébet királynő múlt csütörtökön, 96 éves korában halt meg, miután a nyár folyamán több időt töltött szeretett Balmoral birtokán, miközben „mozgásszervi problémákkal” küzdött.

Királyi szakértők úgy vélik, a királynő tudta, hogy nem fog visszatérni Windsorba vagy a Buckingham-palotába.

„A királynő tudta, hogy nem fog visszamenni a windsori kastélyba vagy a Buckingham-palotába, azt hiszem, Balmoralban akart lenni, és ott akart meghalni” – fogalmazott a királyi szakértő.

95 éves lett királynő, megható üzenetet tett közzé a gyászoló ErzsébetA királynő, annak ellenére, hogy súlyos egészségügyi problémái voltak, mégis úgy döntött, hogy több időt szeretne Balmoralban tölteni a nyáron. Ez a döntés sokat elárul arról, hogy mennyire szeretett volna ott lenni azon a helyen, ahová sok szép emlék fűzte.

„És bár tudta, hogy egészségügyi problémái vannak, és hogy az ott-tartózkodás nehéz lehet, mégis ragaszkodott az utazáshoz”.

A királyi tudósító szerint a királynő mindenképpen el akart utazni – függetlenül attól, hogy azt tanácsolták-e neki, hogy Windsorban maradjon. „Ragaszkodott hozzá, hogy menjen, ne felejtsük el, hogy ő volt Skócia királynője, és azt hiszem, azt akarta, hogy ez az utolsó út a hazatérése része legyen, a legjobb hazatérése”.

„Azt hiszem, Balmoral volt az egyetlen hely, ahol a koronát az ajtóban hagyhatta, és olyan lehetett, mint bárki más, anya, nagymama, dédnagymama. Valójában azt hiszem, egy része tudta, hogy nem fog visszajönni, azt hiszem, Balmoralban akart lenni, és onnan akart meghalni” – mondta Katie Nicholl.

„És az a tény, hogy békésen tette, tulajdonképpen áldás az egészben” – tette hozzá.

Balmoral a királynő és Fülöp herceg által is kedvelt hely volt – aki szerette ott tölteni a nyarakat az unokáival. Vilmos herceg bevallotta, hogy nagy becsben fogja tartani a gyermekeivel és a nagymamájával ott töltött időt.

Vilmos gyermekei, a kilencéves György, a hétéves Sarolta és a négyéves Lajos a nyarat a skóciai Balmoralban töltötték, amely a család számára a reflektorfénytől távol eső pihenőhely volt.

II. Erzsébet királynőt hétfőn, szeptember 19-én helyezik örök nyugalomra. A királynőt ólomkoporsóban temetik el. Az uralkodó halála után fiát, Károlyt azonnal királlyá nevezték ki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet