KezdőlapBulvárKároly király hónapokkal a diagnózisa után elárulta a rákkezelés mellékhatásait

Károly király hónapokkal a diagnózisa után elárulta a rákkezelés mellékhatásait

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

III. Károly király nemrégiben megosztotta, hogy a rákkezelés mellékhatásaként elveszítette az egyik érzékszervét. A brit uralkodó a hadsereg egyik veteránjával, Aaron Mapplebeckkel folytatott beszélgetése során beszélt a betegségéről egy ünnepségen, ahol Vilmos herceg új katonai pozíciót kapott, és maga Károly nevezte őt ki.

Május 13-án, hétfőn Károly király a brit hadsereg légierejének főezredesi címét adományozta Vilmos hercegnek egy katonai ünnepségen, a Hampshire-i Army Aviation Centerben. A walesi herceg ezzel testvére, Harry herceg egykori ezredének vezetője lett.

Károly helikopterrel érkezett az ünnepségre, és átadta Vilmosnak a hadsereg légierejének rangos főezredesi pozícióját. Ezt a tisztséget három évtizeden át maga a király töltötte be.

A hivatalos eljárást követően Károly király és Vilmos hercegtalálkozott a veteránokkal és családtagjaikkal, ezzel is hangsúlyozva a hadsereg légierejének fontosságát a királyi család számára.

Az ünnepségen Aaron Mapplebeck, aki tavaly hererák miatt kemoterápián esett át, megosztotta tapasztalatait az uralkodóval, és kiemelte, hogy a kezelés miatt elvesztette az ízérzékelését. Károly együttérzését fejezte ki, és megemlítette, hogy ő is tapasztalta ugyanezt a mellékhatást.

Ez volt az első alkalom, hogy az uralkodó a kezelés hatásairól beszélt, amióta nyilvánosságra hozták a diagnózisát. Arról azonban, hogy a rák milyen típusában szenved Károly, és milyen kezelést kap, továbbra sem tudni pontos részleteket.

A kinevezést követően Károly távozott a helyszínéről, Vilmos pedig később eligazítást kapott egy altábornagytól, majd találkozott az ezred katonáival.

A Buckingham-palota 2024. február 5-én jelentette be először Károly betegségét. A hivatalos közleményben az állt, hogy egy jóindulatú prosztata megnagyobbodás miatt végzett rutinszerű kórházi beavatkozás során egy másik, aggodalomra okot adó problémát észleltek, és további vizsgálatok után a rák egy formáját diagnosztizálták az uralkodónál.

Károly azonnal elkezdte a kezelést, és visszavonult a nyilvános szereplésektől. Az állami ügyeket és a hivatalos papírmunkát azonban továbbra is elvégezte. Három hónapos kihagyás után azonban nemrég újra vállalta nyilvános kötelezettségeit. Április 26-án a palota megerősítette, hogy őfelsége és Kamilla királyné egy rákkezelő központban tett látogatással jelzi visszatérését a nyilvánosság elé.

Ugyanakkor nemrég Károly unokahúga, Eugénia hercegnő is bíztató részleteket osztott meg nagybátyja egészségi állapotával kapcsolatban, és azt mondta, jól érzi magát.
A palota legfrissebb közleménye szintén hangsúlyozta a király egészségi állapotának javulását.

De míg a Károly egészségi állapotáról és idősebb fiával ápolt kapcsolatáról bíztató hírek jelentek meg a sajtóban, az uralkodó kisebbik fiával, Harry herceggel való köztudottan feszült kapcsolata sokak szerint továbbra is aggasztó. Harry herceg az Egyesült Királyságba utazott az Invictus Games 10. évfordulója alkalmából, és mindenki azt várta, hogy találkozik majd az apjával, de Károly zsúfolt napirendje állítólag nem teszi ezt lehetővé, amit sokan nem tartottak elfogadható magyarázatnak.

Harry szóvivője azt nyilatkozta, hogy a herceg természetesen megérti, hogy édesapja elfoglalt, és reméli, hamarosan találkozhat vele. A közvélemény azonban már nem volt ilyen megértő ezzel kapcsolatban, és többen is egyetértettek abban, hogy Károlynak minden elfoglaltsága mellett is időt kellene szakítania a fiára.

„Teljes mértékben megbocsáthatatlan, hogy egy apa nem tudja előtérbe helyezni a fiát. Akár király, akár nem” – jegyezte meg egy felháborodott hozzászóló a közösségi médiában.

„Harry jobbat érdemel. Károly király szégyellheti magát. Diana hercegnével is borzalmasan bánt” – tette hozzá egy másik felhasználó is.

„Sajnos az apja a családja helyett a pozícióját választja. Nagyon világossá tette, hogy hol van a szeretete. Ha valóban látni akarná a fiát, akkor megtehetné. Ez az egész helyzet világosan mutatja, hogy minden róla és a mások feletti kontrolljáról szól” – írta egy harmadik hozzászóló.

Többen ugyanakkor Katalin hercegné távolléte miatt is aggódnak, aki szintén nem lépett nyilvánosság elé amióta kiderült, hogy ő is a rákkal küzd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet