Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy fiatal pár életében a legnagyobb pillanat, mikor egy új élet érkezik hozzájuk. Egy baba világra jövetele rendkívül felemelő és megható pillanat, és a legfontosabb dolog, hogy minden rendben legyen vele, hogy a pici ép és egészséges legyen.

Majdnem meghalt az újszülött, miután elkapta a herpeszt egy "halálos puszi" után

De vannak olyan esetek, amikor bizonyos okok miatt probléma adódik, ahogy ez történt a 11 napos Oliver esetében is, aki az angliai East Yorkshire-ben született, és súlyosan megbetegedett a herpes simplex vírustól, amit úgy kaphatott el, hogy egy fertőzött személy megpuszilta.

A csecsemő 23 éves édesanyja Lucy Kendall, és párja Jaz Miller, akkor ijedtek meg, amikor kisfiúk nem kezdett ennyi, és láthatóan fájdalmai voltak. Ezért azonnal kórházba vitték gyereküket, ahol intenzív kezelésben részesítették. Az orvosok végül 8 napi vizsgálódás után megállapították, hogy a kisfiú a herpes simplex 1. vírussal fertőződött meg.

“Egyszerűen sokkolt minket a hír, nem tudtuk felfogni, amit nekünk mondanak” – nyilatkozta Kendall a Hull Daily Mail lapnak.

Az orvosok elmagyarázták, hogy az ilyen vírust érintés útján lehet átadni. A szülők nem tudták megmondani, hogy kitől kaphatta el a vírust Oliver, mert egyikőjük sem volt fertőzött.

Az újszülött végül 21 napos gyógyszeres kezelés után hazamehetett szüleivel, nagy szerencséje volt, ugyanis az ilyen vírusos fertőzések sok esetben komoly veszélyt jelentenek a kicsikre, sőt, végzetes is lehet rájuk nézve, mert a babák immunrendszer még nincs kialakulva, ezért ezek a kórokozók nagy galibát okozhatnak.

Az ilyen eseteket súlyosbítja az is, hogy a tünetek alig vehetők észre, a baba belázasodhat, étvágytalanná, síróssá, letargikussá válhat, ezért a statisztikai adatok szerint három kicsiből egy belehal, ha korai életszakaszban valamilyen vírussal megfertőződik, és nem jut időben kórházba.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!