Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

1945. január 27-én a szovjet csapatok szabadították fel az Auschwitz-Birkenau tábort. 70 év elteltével a BBC News csapata egy drón segítségével lefilmezte a valóságot a világ számára, és megmutatta az igazi arcát a történelemnek.

auswitz-dron

A drón légi felvételeket készített a náci táborból megmaradt romos épületek között. Annyira élethűek, hogy a mérhetetlen tragédia hangulata a felvételeken keresztül is érződik. Az épületek, udvarok, sínek, drótkerítések mind élethűen adják vissza a náci tábor borzasztó hangulatát.

Ha nem vagyunk a helyszínen, az alábbi felvételek élethűen és hátborzongatóan adják vissza a hetven évvel ezelőtti életérzést. A Birkenau-tábor a legnagyobb megsemmisítő táborként vált ismertté, Hitler szerint ez a „végső megoldás” volt.

Itt a második világháború alatt több mint egymillió ember vesztette életét, nagyrészt zsidók. A láger Dél- Lengyelországban Krakkótól hatvan kilométerre van, napjainkban múzeumként látogatható, az UNESCO Világörökség részét képezi.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!