KezdőlapBulvárMeghalt a világ legidősebb embere: családja elárulta minek köszönheti hosszú életét

Meghalt a világ legidősebb embere: családja elárulta minek köszönheti hosszú életét

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A 113 éves Masazo Nonaka, a világ legidősebb embere, hazájában, a japán Hokkaido szigeten hunyt el. A férfi természetes halállal halt meg vasárnap reggel – közölte a The Guardian.

“Kissé meglepődtünk, hiszen azelőtti nap még semmi jelét nem mutatta, hogy rosszul érezné magát. Váratlanul ért a halála” – mondta Masazo unokája, Yuko a Kyodo News-nak.

Masozo nyugdíjba vonulása után igazán kiegyensúlyozott életet élt, nem sokat stresszelt, minden nap időt szentelt kedvenc tévéműsorának, a sumomérkőzésnek, és reggelente nagy érdeklődéssel olvasta a helyi sajtót.

Családja szerint Nonaka hosszú életét az Észak-Japánban igencsak gyakori termál forrásoknak köszönhette. Nagyon sok időt töltött a termálfürdőkben, ez a japánoknál egy tradicionális egészségvédő szokás. A japán emberek testi-lelki egészségüket köszönhetik a hagyományos forró fürdőknek, az úgynevezett onseneknek.

Nonaka soha nem hagyta ki a reggelit az életéből, és imádta a süteményeket is. Életének utolsó napjait igaz, hogy kerekesszékben töltötte, de jó egészségnek örvendett, és minden nap hálát adott csodálatos életéért.

1905. július 5-én született, Albert Einstein ekkor publikálta a relativitás elméletét.

Hosszabb ideig élt, mint a felesége, mint a hét testvére, de öt gyermekéből három is hamarabb elhunyt, mint Nonaka.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a világ eddig legidősebb nője, a francia Jeanne Louise Calment 122 éves korában hunyt el 1997-ben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet