Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Sokszor mondják, a pénz nem boldogít. Mint ahogyan azt is, hogy a szerencsejáték tönkreteszi az emberek életét. Hát, ez ebben az esetben sem alakult másként. Egy amerikai házaspárnak ugyanis a sok dollármillió tett pontot a közös élete végére.

A furcsa eset 2017-ben történt, mikor az ontarioi Maurice Thibeault megtudta, nem kevesebb, mint 6 milliót nyert a lottón, és úgy döntött, ezen a boldogságon senkivel sem osztozik. A feleségének, Denise Robertsonnak esze ágában sem volt elárulni a hírt, egyszerűen összepakolt, és elment otthonról. A nő utólag értesült arról, hogy a férje gyakorlatilag elszökött a pénzzel.

„Mindketten szeretjük a sok lóerős autókat. Arról álmodoztunk, hogy ha nyerni fogunk, megajándékozzuk egymást egy-egy szupererős járgánnyal. Aztán vettünk volna egy-egy birtokot valamelyik falucskában, ahol garázst építettünk volna, és bütyköltük volna a kocsikat.” – mesélte a csalódott feleség.

Denise azt is elmondta, furcsa volt számára, hogy a férje, mielőtt távozott volna, legalább tíz adag ruhát tett be a mosógépbe – így készült az útra.

A feleség gyorsan rájött arra, hogy Maurice átverte őt, ezért egy ügyvéd segítségét kérte. A törvény értelmében, a nyeremény fele őt illeti, így meg is kapta a bírói végzést, ami megakadályozta a férjét, hogy átvegye a nyereményt.

„Nagyon szomorú és csalódott vagyok mindazért, ami velünk történt. Életünk egyik legszebb időszaka lehetett volna. Megvalósíthattuk volna a terveinket, melyekről mindeddig csak álmodozhattunk.” – állítja Denise.

Így derült ki a férfi hazugsága

Nem sokkal az eset után, a 47 éves Denise Robertson azt is megtudta, a volt férje több módon is megpróbálta eltitkolni előtte a nyereményt. A nő azonban hallotta a rádióban, hogy a nyertes szelvényt a szülővárosában, Chanthamben vásárolták. Mikor hazaért, akkor látta, hogy Maurice ruhái és az útlevele is eltűnt. Idő közben a férfi felhívta a kollégáit, hogy elmondja, többé nem fog bejárni dolgozni, és elküldte nekik a nyertes szelvény fotóját. A titokra így derült fény, az egyik barátja ugyanis szétkürtölte az ismerősei között a nagy hírt.

A férfi állítólag a főnökét is felhívta, hogy közölje vele, szakított Denise-szel, és jó messzire költözik tőle. Az esetük egy szakértőhöz került, akinek az volt a feladata, hogy kiderítse, valójában melyikük vásárolta meg a sorsjegyet. Denise panaszt nyújtott be a férje ellen, és a válópert is azonnal benyújtotta.