Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez volt Oliver Hardy, a milliók által közkedvelt Stan és Pan filmek nagydarab komikusának drámája, élete alkonyán!

A méltón híres komikus páros hosszú éveken keresztül szórakoztatta a közönséget, valójában azonban a Pan-t alakító Olivert nagyon zavarta túlsúlya, ami aztán a halálát is okozta.

Oliver Norvell Hardy, a Georgia állambeli híres Harlem negyedében született, 1892. január 8-án, és 65 éves korában hunyt el. Az 185 cm magas színészt sokszor kritizálták túlsúlya miatt, mely arra sarkallta őt, hogy egy nagyon drasztikus diétába kezdjen. A szóbeszéd ellenére, mely szerint a plusz kilók okozták volna a halálát, kiderült, hogy a hosszan tartó, kemény diéta gyengítette le szervezetét, olyannyira, hogy ez végzetes lett számára.

Először 1956. szeptember 12-én kapott első alkalommal stroke-ot, melynek következtében lebénult és beszélni sem tudott. Sajnos egy évvel később 1957. augusztus 7-én újabb stroke érte, mely ezúttal a halálát is okozta.

Oliver ügyvédi család sarja volt, tanulmányait a Georgia-i egyetemen végezte, és első alakításaival egy luxus óceánjáró hajó közönségét szórakoztatta. Egy bizonyos szerződése körül kialakult konfliktusa következtében, Hardy úgy dönt, hogy egy időre Ausztráliába költözik. Évek múltával visszatér Amerikába, ahol a „Wallingford” sorozat révén válik híressé.

1918. és 1925. között a „Vitagraph”-nál dolgozik, mint színész és rendező. 1925-ben ismerkedik meg Stan Laurel-lel és ekkor alakítják meg a híres Stan és Pan karaktereket. Oliver nagy rajongója volt a golfnak, ezért a forgatások színhelyén mindig egy kisebb pályát alakított ki a maga számára. A színész háromszor nősült, de nem voltak utódjai. Első két felesége Madelyn Saloshin és Myrtie Reeves voltak. Harmadik feleségét, Virginia Lucille Jones-t, 1940-ben vette el és vele maradt haláláig.

Hardy közel 400 filmben szerepelt élete során. Az 1951-ben forgatott „Utópia” című filmbeli szereplése idején is túlsúlyával küzdött a színész, melyet rossz étkezési szokásai eredményeztek, és ez elkísérte egész életében.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!