Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A 21 éves Bethany Mason azután került kórházba, hogy kifeküdt a napra. A fiatal nő barátjával nyaralt Törökországban.

A lány napbarnító krémet használt, a döntése pedig kórházba juttatta. Bethany Mason arra gondolt, hogy jó ötlet gyorsan és tartósan lebarnulni, így sárgarépaolajjal kente be magát. Balszerencséjére, az általa választott termék nem rendelkezett napvédő faktorral.

Bethany minden nap használta a sárgarépaolajat, egészen addig, amíg fel nem puffadt az arca. Az orvosok szerint a “nap mérgezte” meg. Azaz, túl sokat ült a napon, anélkül, hogy bármilyen faktoros napvédőt használt volna.

A lány arca annyira feldagad, hogy a szemeit sem tudta kinyitni. A napbarnító olajat egyik barátnője tanácsára próbálta ki, azt szerette volna, ha egyenletesen és intenzíven barnul le.

“Egyik barátnőm szuperbarnán tért haza a nyaralásból. Megkérdeztem mit használt, ő pedig azt mondta: sárgarépaolajat. Én is vásároltam egy üveggel a vakációnkra. De a szép barnaság helyett Quasimodo lettem.” – mondta a lány.

“Az szemeimet nem tudtam kinyitni, annyira megdagadtak a szemhéjaim. Hogy az orvosok kezelése eredményes legyen, csak az árnyékba és a hotelszobába tartózkodhattam. A medencénél ültem és a barátom arra kért, tegyem fel a sínapszemüveget, mert az emberek bámulnak minket.” – mondta a pórul járt lány.

Bethany-nak három nap kezdett visszatérni az eredeti állapota, de a vakáció során már nem ülhetett a napon.

Nyáron különösen fontos a megfelelő napvédelem, használjuk napkrémet, ám az sem mindegy, hogy milyent. Nemrég egy kutatás kimutatta, hogy a napkrémek is rákot okozhatnak, ha olyan összetevők találhatóak bennük, éppen ezért válasszunk megbízható, bio termékeket, viseljünk hosszú, lenge ruhát és kalapot, valamit hidratáljuk szervezetünket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!